Καταγγελία-σοκ: Ούτε στο τραμ λειτουργεί η τηλεματική

13:16 3/3/2023 - Πηγή: Emea.gr
Σε καταγγελίες που θα συζητηθούν προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των εργαζομένων στο τραμ της Αθήνας Χρήστος Τσώλης.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στα δρομολόγιά τους από το 2019, αφού δεν λειτουργεί η τηλεματική και δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι:  «υφίσταται ζήτημα από το 2019. Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου

δεν μπορεί να δει που βρίσκονται οι συρμοί.

Οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδούν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα «ψαλίδια» δηλαδή, αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Όπως συμπλήρωσε, αυτό συμβαίνει γιατί: «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα της τηλεματικής που εγκαταστάθηκε το 2019» ενώ σημείωσε ότι για την κατάσταση είχε ενημερωθεί ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ολοκληρώνοντας τη τοποθέτησή του, σημείωσε ότι έχει υποβληθεί μήνυση στην Εισαγγελία το 2021, ενώ η μοναδική εξέλιξη από τότε είναι πως έχουν κληθεί προκειμένου να δώσουν κατάθεση.

«Ο ανθρώπινος παράγοντας έρχεται μετά και συμβαίνει το μοιραίο. Αυτό είναι το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Τσώλης. 

Το emea.gr είχε καταγράψει προσφάτως τα προβλήματα ασφαλείας σε ΤραμΜετρό – ΗΣΑΠ

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα