Κατατέθηκε η τροπολογία για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο, όπως αναφέρεται, θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Η τροπολογία κατατέθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ορίζει ότι ο κατάλογος των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα από τις επιχειρήσεις, τηρουμένου του άρθρου 58 του ν. 4818/2021

(Α’ 124), περί αθέμιτης κερδοφορίας. Αλλά όπως προβλέπεται τα σούπερ μάρκετ που υποχρεωτικά συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή πρέπει να εντάσσουν ένα, τουλάχιστον, προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται καλάθι του νοικοκυριού και διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ή ψηφιακά καταστήματά τους, ως προς τη σύνθεση του «καλαθιού του νοικοκυριού» που προτείνουν. Η ενημέρωση αυτή γίνεται με κάθε πρόσφορό μέσο, ιδίως λίστες, φυλλάδια και ειδική σήμανση επί των προϊόντων ή του χώρου πώλησής τους».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα