Κίνηση «ματ» από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

16:19 20/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε κίνηση «ματ» προέβη η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, διαθέτοντας σε ξένους επενδυτές συνολικά 6 εκατ. μετοχές από αυτές που είχε συλλέξει με αγορές ιδίων και με μέση τιμή 7,29 ευρώ, ενισχύοντας έτσι το μετοχολόγιό της πριν προχωρήσει τα επενδυτικά πλάνα της και αυξάνοντας παράλληλα και τη ρευστότητά της.

Σημειωτέων, ότι η τοποθέτηση ήταν αυστηρά ιδιωτική, ταχύτατη και μόνον για ξένους που απέκτησαν τελικά ένα εκατομμύριο τίτλους της εταιρείας παραπάνω από όσο υπολογίζονταν αρχικά, με μέση τιμή 13,20 ευρώ, ανά μετοχή.

Το κέρδος που προέκυψε καθαρά στα ταμεία της εταιρείας

έφτασε περίπου τα 35 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 79 εκατ. ευρώ που εισέπραξε, λόγω της διαφοράς στην τιμή απόκτηση των ιδίων μετοχών και της πώλησής τους.

Οι μετοχές που διατέθηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και πουλήθηκαν με  discount 5,70%, έναντι της τρέχουσας τιμής.

Η διάθεση ενίσχυσε τη διασπορά του τίτλου και αυξάνει τη συμμετοχή των ξένων θεσμικών στη μετοχή της εταιρείας. Αρχικά επρόκειτο να διατεθούν 5 εκατ. μετοχές που απέκτησε η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με ίδιες αγορές ή ποσοστό 4,83%.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
kinisi-mat-apo-tin-gek-terna.htm
Τυχαία Θέματα