«Κλειδώνει» η συμφωνία για την προμήθεια 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk από τις ΗΠΑ

21:22 5/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ελλάδα υπέγραψε την Παρασκευή επιστολή προσφοράς και αποδοχής, επισημοποιώντας την πρόθεσή της να προμηθευτεί 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (FMS).

Ο Paul Lemmo, πρόεδρος της εταιρίας Sikorsky που είναι θυγατρική

της Lockheed Martin, έκανε λόγο για συμφωνία που θα ενισχύσει τις ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής ασφάλειας και συμμαχίας. «Η τελευταία γενιά ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk θα συμβάλει στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού του υπουργείου Άμυνας και ως αξιόπιστο μέσο θα χρησιμοποιηθεί για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Black Hawk, εμπιστεύονται περισσότερες από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ελικοπτέρου, «παρέχει απαράμιλλη παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας και όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ». Εκτός από τα 35 ελικόπτερα, η προμήθεια περιλαμβάνει την εκπαίδευση προσωπικού με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για τη διασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.

Keywords
Αναζητήσεις
kleidonei-i-symfonia-gia-tin-promitheia-35-elikopteron-uh-60m-black-hawk-apo-tis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα