Κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισε το πέρασμα της Ράφα

Τρίτο κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισε σήμερα το πέρασμα της Ράφα,  προερχόμενο από την Αίγυπτο και με κατεύθυνση την Λωρίδα της Γάζας.

Η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Ράφα ξεκίνησε το Σάββατο, έπειτα από αρκετές διαμάχες σχετικά με τις διαδικασίες επιθεώρησης των προμηθειών, καθώς και βομβαρδισμούς στη

μεθόριο από την πλευρά της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας να παραμείνει εγκλωβισμένο στην Αίγυπτο.

Η Ράφα είναι το βασικό πέρασμα προς και από τη Γάζα που δεν συνορεύει με το Ισραήλ και αυτός είναι ο λόγος που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Σάββατο και την Κυριακή πέρασαν 34 φορτηγά. Ο αριθμός των φορτηγών στο σημερινό κομβόι ήταν αντίστοιχος με τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με εργαζόμενο ανθρωπιστικής οργάνωσης και οι δύο πηγές.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών δηλώνουν ότι θα χρειαστούν περίπου 100 φορτηγά καθημερινά για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες στη Γάζα, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι και όπου εξαντλούνται τα τρόφιμα, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Keywords
Αναζητήσεις
komvoi-me-anthropistiki-voitheia-dieschise-to-perasma-tis-rafa.htm
Τυχαία Θέματα