ΛΣΑ: Εκδήλωση για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

12:43 18/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει στις 20/09/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης17:00, στο Novus Hotel εκδήλωση με κεντρικό θέμα την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Αναλυτικότερα, ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Ζητήματα εφαρμογής του Ν.4557/2018 για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από τα Υπόχρεα Πρόσωπα. Προτάσεις για λύσεις και καλές Πρακτικές».

«Κατά

την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4557/2018, τόσο ο Κλάδος μας – ο οποίος θεωρείται από τον νόμο υπόχρεο πρόσωπο – όσο και οι επιχειρηματίες πλήττονται και πολλοί εξ αυτών έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ολική δέσμευση – κατάσχεση όχι μόνο των τραπεζικών τους λογαριασμών, αλλά και λογαριασμών συγγενών, στους οποίους είναι συνδικαιούχοι. Το φλέγον αυτό ζήτημα καθίσταται κρίσιμο για την επιβίωση των εμπλεκόμενων επαγγελματιών και τους οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική τους καταστροφή», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΛΣΑ

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:

ΕΝΟΤΗΤΑ Α’: Ειδικά ζητήματα από την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας από την επιστημονική Επιτροπή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών για την  Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β’: Προτάσεις για την τήρηση των μέτρων δέουσας επιμέλειας από τους υπόχρεους, όπως ορίζει ο N.4557/2018.

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ’: Μέσα και τρόποι για την Νομική Προστασία των υπόχρεων.

Keywords
Αναζητήσεις
lsa-ekdilosi-gia-tin-katapolemisi-nomimopoiisis-esodon-apo-egklimatikes-drastiriotites.htm
Τυχαία Θέματα