«Μαύρο ποδαρικό» στο 2024 με δεκάδες νεκρούς στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, που επικαλούνται πηγές Ουκρανών αξιωματούχων, η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική επίθεση στην πόλη του Χάρκοβο με πυραύλους και drones.

Στο πρώτο κύμα των ρωσικών επιθέσεων στην ουκρανική επικράτεια, τουλάχιστον έξι πύραυλοι έπληξαν το Χάρκοβο, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεχ Σινιεχούμποφ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

«Παραμονή

Πρωτοχρονιάς οι Ρώσοι θέλουν να εκφοβίσουν τους κατοίκους της πόλης μας, αλλά εμείς δεν φοβόμαστε – δεν πτοούμαστε, είμαστε ανίκητοι», είπε ο Τερέχοφ. Εικόνες από το Χάρκοβο δείχνουν κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου με πολλά παράθυρα σπασμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σινιεχούμποφ.

Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ κάλεσε το πρωί της Κυριακής τους κατοίκους της πόλης να κρυφτούν σε καταφύγια, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενους πυραύλους στην πόλη, αφού το Σάββατο είχαν σημειωθεί επιθέσεις με 22 νεκρούς. 

Keywords
Αναζητήσεις
mavro-podariko-sto-2024-me-dekades-nekrous-ston-polemo-rosias--oukranias.htm
Τυχαία Θέματα