Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του ΣΕΠΕ για δεξιότητες των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Οικονομίας (ΣΕΠΕ), σχετικά με τις δεξιότητες των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, η δράση του Συνδέσμου με τίτλο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ενίσχυσης των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στις διαρθρωτικές αλλαγές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Οικονομίας», ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και έφερε «στο φως» σημαντικά ευρήματα για τον τομέα των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Στη Δράση συμμετείχαν 3.000 ωφελούμενοι, από τους οποίους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα οι 2.815, ποσοστό επιτυχόντων 93,83%, το οποίο και επιβεβαιώνει την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και την ανταπόκριση των υποψηφίων.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, το 59,2% ήταν γυναίκες και το 40,8% άνδρες, από όλες τις περιοχές της χώρας. Η πράξη περιλάμβανε 5 υποέργα, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.810 ατομικές συνεδρίες και θεωρητική κατάρτιση 250 ωρών για κάθε συμμετέχοντα. Αναφορικά με το εκπαιδευτικό επίπεδο των ωφελούμενων, το 50% ήταν απόφοιτοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου (Master) το 15%, κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου το 15%, κάτοχοι Πτυχίου Τεχνικού Λυκείου το 8%, και 7% κάτοχοι διπλώματος ΙΕΚ.

Τα αντικείμενα Κατάρτισης – Πιστοποίησης που είχαν να επιλέξουν οι ωφελούμενοι ήταν: Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, Διαχειριστής Δικτύων, Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων, Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων, Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού, Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών, Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής, Σύμβουλος Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (e-Commerce Consultant), Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής (ICT Analyst) και Διαχειριστής Συστημάτων Πληροφορικής.

Η ειδικότητα που φαίνεται να έχει επιλέξει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ήταν εκείνη του Ειδικού Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ακολουθεί εκείνη του Ειδικού Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών και τρίτη στις προτιμήσεις ήταν αυτή του Τεχνικού Η/Υ & Δικτύων.

Από το σύνολο των αποκρινόμενων στην έρευνα αξιολόγησης του προγράμματος, σχεδόν η καθολική πλειοψηφία έκρινε θετικά την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της. Παράλληλα, το 44% των αποκρινόμενων απάντησε ότι η συμμετοχή του στις συνεδρίες συμβουλευτικής τον βοήθησε πάρα πολύ στο να διαπιστώσει τις δεξιότητες που διαθέτει, αλλά και να ανακαλύψει κάποιες δεξιότητες ή αδυναμίες, που ίσως δεν γνώριζε και ο/η ίδιος/α ότι διαθέτει.

Keywords
Αναζητήσεις
me-epitychia-oloklirothike-i-drasi-tou-sepe-gia-dexiotites-ton-ergazomenon-stis-nees-technologies.htm
Τυχαία Θέματα