Με τις ψήφους της ΝΔ καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

23:00 28/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Όπως ήταν αναμενόμενο, καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που είχαν υποβάλλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με «αιχμή» το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη στις 18 Φεβρουαρίου του 2023, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν. 

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, παλινωδίες με τη σειρά ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, αλλά και αιφνίδιες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση

δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έθεσαν ευθέως ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε σύνολο 300 βουλευτών, υπέρ της πρότασης 141 βουλευτές κατά της πρότασης 159 βουλευτές.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ενστάσεις και να εκφράζουν την θλίψη τους, είναι οι συγγενείς των θυμάτων.

«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα.

Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία».

Διαβάστε περισσότερα στο Govnews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
me-tis-psifous-tis-nd-katapsifistike-i-protasi-dyspistias-kata-tis-kyvernisis.htm
Τυχαία Θέματα