Με το βλέμμα στα προβλήματα του λιανεμπορίου η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

14:59 16/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) πραγματοποίησε την πρώτη Ετήσια Γενική Συνέλευση της, στο «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του θεσμικού ρόλου της ΕΣΕ, όπως η σημαντική αύξηση των μελών της, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου λόγω της ακρίβειας.

«Αποστολή μας το όφελος των καταναλωτών και οικονομίας»

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΕ,

στάθηκε στις προκλήσεις που συναντά η Ένωση στον τομέα του λιανεμπόριού τροφίμων, επισημαίνοντας πως για αυτό τον λόγο είναι σημαντική η συνεχής προσέλκυση νέων μελών, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία της κυβέρνησης, της Ένωσης Προμηθευτών και των ΜΜΕ.

«Το λιανεμπόριο τροφίμων στη χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ενώ παράλληλα το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει διαρκώς. Για αυτό είναι
σημαντικό στην ΕΣΕ να προσελκύουμε συνεχώς νέα μέλη. Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η ιδέα της Ένωσης είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως Κυβέρνηση, Ενώσεις Προμηθευτών και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. για να επιτευχθεί η ενίσχυση του κλάδου. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε την Ένωση όλων των Σούπερ-Μάρκετ, μικρών και μεγάλων, προς όφελος των καταναλωτών, της κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας και των μελών της».

Σημαντική αναφορά έγινε και για τις κεντρικές προτεραιότητες της ΕΣΕ για το 2024, οι οποίες είναι:

Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης προς τον κλάδο,Η ανάδειξη της συμβολής του στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στην ΕλλάδαΟι οι δράσεις για την αντιστροφή της αρνητικής πορείας των οικονομικών αποτελεσμάτων στο λιανεμπόριο τροφίμων.«Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα»

Ο Γιάννης Μασούτης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.της ΕΣΕ, δήλωσε περήφανος για την προσέλκυση μελών στην Ένωση μέσα σε ένα χρόνο, τονίζοντας ότι ως ενιαίο σύνολο μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων.

«Είμαι περήφανος, για τη δημιουργία της ΕΣΕ, και ακόμα περισσότερο για το γεγονός ότι η Ένωση αυτή μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχει μεγαλώσει, και από τα 6 αρχικά μέλη της, πλέον αριθμεί 17 μέλη. Όταν οι φωνές είναι πολλές, δρούμε ως ένα ενιαίο σύνολο. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από ό,τι μεμονωμένα και όλα αυτά προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου μας, του Λιανεμπορίου Τροφίμων».

Keywords
Αναζητήσεις
me-to-vlemma-sta-provlimata-tou-lianeboriou-i-enosi-souper-market-elladas.htm
Τυχαία Θέματα