Μία ανάσα από τα υψηλά δεκαετίας η ελληνική αγορά μετοχών

09:00 11/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Wall Street έκλεισε ανοδικά με κερδοφόρα αποτελέσματα των τραπεζών και ανακοινώνει στοιχεία για πληθωρισμό και θέσεις εργασίας.

Έτοιμη για να υποδεχθεί καλά νέα είναι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τις υψηλότερες κορυφές της τελευταίας δεκαετίας και μπορεί να τις διασπάσει. Κινείται ακόμα και αντίθετα με τις άλλες αγορές, αλλά καλό θα ήταν να μην είχε να αντιμετωπίσει δυσάρεστα νέα.

Αρκετές

μετοχές έχουν κινηθεί νωρίτερα σε πολυετή ή ιστορικά υψηλά φέρνοντας και τους δείκτες του ΧΑ στο επίπεδο αυτό.

Χθες στη Wall Street οι αγοραστές κέρδισαν τη μάχη από τους πωλητές. Οι τελευταίοι πιθανόν να είναι βραχυχρόνιοι παίκτες που δεν θα ήθελαν να είναι αγορασμένοι όταν θα ανακοινωθούν Πέμπτη και Παρασκευή, κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό τις τιμές χονδρικής και τις θέσεις εργασίας. Στοιχεία που θα βοηθήσουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις προθέσεις της Fed σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων και το πότε θα γίνουν.

O Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,45% στις 37.695 μονάδες, ο S&P 500 ανέβηκε 0,56% στις 4.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,75 στις 14.969 μονάδες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένονται την Πέμπτη. Οικονομολόγοι προβλέπουν τον ετήσιο πληθωρισμό στο 3,2% τον Δεκέμβριο, αλλά πιστεύουν ότι ο δομικός πληθωρισμός πιθανότατα να έχει υποχωρήσει στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021.

Στο μεταξύ μετά το rebound που είχαν κάνει οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ξανά την Τετάρτη μετά το αιφνίδιο άλμα των μεγάλων αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Επίσης, σημαντικά υψηλότερη άνοδο του αναμενόμενου παρουσίασαν τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η EIA είχε ήδη εκτιμήσει ότι οι ΗΠΑ θα έχουν παραγωγή πετρελαίου ρεκόρ στις ΗΠΑ το 2024.

Keywords
Αναζητήσεις
mia-anasa-apo-ta-ypsila-dekaetias-i-elliniki-agora-metochon.htm
Τυχαία Θέματα