Μια διαφορετική ευχή

08:01 8/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Συνήθως στο emea.gr, με αφορμή την σημερινή ημέρα, επικοινωνούμε με πολλές γυναίκες από τον κόσμο των επιχειρήσεων, προκειμένου να μας πουν / γράψουν την άποψη τους για την δική τους Ημέρα. Για την Ημέρα της Γυναίκας!

Σεβόμενοι ωστόσο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τη θλίψη που έχει φέρει σε πολλές οικογένειες, αποφασίσαμε να μην κάνουμε το ίδιο για τη φετινή χρονιά. Να είναι και για εμάς μια (σχεδόν) ίδια ημέρα, κάτι που μακάρι να ίσχυε, να ήταν μια συνηθισμένη

απλή ημέρα, για τις πολλές γυναίκες που θρηνούν για τα παιδιά τους!

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ειδικού συμβολισμού ημέρα, αφού μας υπενθυμίζει τη διαρκή μας προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Γιατί, όλοι θέλουμε και απαιτούμε για τις γυναίκες να συμμετέχουν και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Γιατί, τις θέλουμε συνοδοιπόρους και συμμετέχουσες στις μεγάλες προκλήσεις. Γιατί, τις θέλουμε σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Ενεργές και πρωτοπόρες.

Κανονικά δεν έπρεπε η ημέρα αυτή να είναι ξεχωριστή. Αλλά είναι και καλώς είναι. Είναι γιατί κάποιες γυναίκες πριν πολλά χρόνια έδωσαν την ζωή τους για να υπάρχει η Ημέρα της Γυναίκας.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτό οι νέες γενιές θα πρέπει να το κατανοήσουν. Το γεγονός ότι σήμερα «γιορτάζουμε» την Ημέρα της Γυναίκας δεν ήταν δεδομένο πριν 100 ή και πριν από 50 χρόνια! Επίσης – δυστυχώς – δεν είναι δεδομένο και σε πολλές «γωνιές» του πλανήτη που η αξιολόγηση των γυναικών βρίσκεται πολύ χαμηλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα