Μικρή υποχώρηση για την αγορά, που φύλαξε τις δυνάμεις της

20:52 19/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αφέθηκε κάπως η αγορά να κινηθεί ελεύθερα την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, αλλά στο τέλος επιστρατεύτηκαν τίτλοι στις δημοπρασίες που δεν ήθελαν να μένουν πίσω όπως ο ΟΤΕ και προέκυψε το κλείσιμο ελαφρώς πτωτικό, καλύτερο από την εικόνα μετά το κλείσιμο των παραγώγων. Όχι ότι θα έκανε σοβαρή διαφορά, αφού και πριν η πτώση δεν ήταν μεγάλη.

Όμως η αγορά δεν εκμεταλλεύτηκε την εικόνα της Wall Street και έτσι έδωσε τέλος σε μια σειρά από 5 ανοδικές εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλο νέο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

και στις τράπεζες που αυξάνουν κι άλλο τη ρευστότητά τους με επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων.

Φυσικά δεν κινήθηκαν όλοι οι τίτλοι έτσι και είναι χαρακτηριστικό ότι η Eurobank μαζεύτηκε από τις 16:00 και μετά, πολύ πριν τις δημοπρασίες, όπως και η ΔΕΗ και η MOTOR OIL. Ο ΟΠΑΠ από την άλλη είχε δυνάμεις σε όλη τη συνεδρίαση κινήθηκε σε δικό του τέμπο και δεν ασχολήθηκαν, όπως επίσης και η JUMBO το ίδιο.

Η μετοχή της Πειραιώς αφέθηκε επίσης καθώς παραμένει στο στόχαστρο των επενδυτών που θα πυκνώσουν τις θέσεις τους, αφού είναι γνωστό ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

Πάντως, οι κινήσεις του Γενικού Δείκτη και των blue chips αφήνουν κάθε τόσο περιθώρια στη μικρή κεφαλαιοποίηση όπου με σχετικά μικρές συναλλαγές ενίοτε κερδίζουν έδαφος μετοχές μικρότερων εταιριών μερικές από τις οποίες είναι ενδιαφέρουσες. Υπάρχουν περιπτώσεις που κινούνται συγκρατημένα χωρίς υπερβολές αλλά σταδιακά αρχίζουν και αυξάνονται οι κεφαλαιοποιήσεις τους.

Ο Γενικός Δείκτης και οι άλλοι στις τράπεζες και στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, παραμένουν σε ανοδική τάση και οι στηρίξεις του κρατούν, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Χθες η αγορά είχε διάθεση στην αρχή, αλλά υποχώρησε για να βρει ισορροπία για αρκετή ώρα κοντά στις τιμές του τελικού κλεισίματος, όπου έκλεισαν και τα παράγωγα του με αυτά του δείκτη FTSE να απασχολούν περισσότερο τους οπαδούς της κατεύθυνσης καθώς οι ξένοι ασχολούνται με τα συμβόλαια των μετοχών που τους ενδιαφέρουν, όπου οι θέσεις πυκνώνουν συνεχώς. Ο Γενικός Δείκτης πάντως υποχώρησε περισσότερο αργότερα, αλλά βρέθηκε ξανά στην περιοχή των 1340 μονάδων με τη βοήθεια των δημοπρασιών. Έκλεισε με οριακή πτώση 0,08% στις 1.340,03 μονάδες.

Οι συναλλαγές έφθασαν συνολικά τα 172,64 εκατ. ευρώ, με τα μεγάλα πακέτα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το placement των 6 εκατ. μετοχών αξίας περίπου 80 εκατ. ευρώ. Συνολικά 49 μετοχές σημείωσαν άνοδο και 52 υποχώρησαν. Εβδομαδιαία ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μόλις 0,93%.

Keywords
Αναζητήσεις
mikri-ypochorisi-gia-tin-agora-pou-fylaxe-tis-dynameis-tis.htm
Τυχαία Θέματα