Μηνύματα αισιοδοξίας για τις ελληνικές τράπεζες από την JP Morgan

14:33 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η πολυεθνική, επενδυτική τράπεζα GP Morgan τονίζει σε έκθεση της ότι υπάρχει πλέον αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες, που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσουν την πολυετή κρίση και να σταθεροποιηθούν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg, σε έκθεση της τράπεζας

εκφράζεται αισιοδοξία για το ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα πιο θετική πορεία, καθώς οι μετοχές τους έχουν σημειώσει πολύ ισχυρή απόδοση με 100% κέρδη σε επίπεδο δείκτη από τον Ιούνιο του 2022, έναντι 30% άνοδο για των πανευρωπαϊκό δείκτη τραπεζών Stoxx 600 Banks, και παρόλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο. 

Παράλληλα, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εμφανίζονται κατά 40% φθηνότερες σε σχέση με αυτές της της CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική),  κάτι που για την JP Morgan είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας τεχνικής υποστήριξης για τον κλάδο, σε σχέση με τις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών μεσοπρόθεσμα.

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται τώρα με λογιστική αξία P/TBV σε 0,7x και δείκτη P/E στο 6x, με βάση τις εκτιμήσεις του 2025, όχι πολύ μακριά από τα επίπεδα των ευρωπαϊκών τραπεζών οι οποίες ιστορικά θεωρούνται ως τεχνικό «ταβάνι».

Οι λόγοι για τους οποίους αισιοδοξεί η JP Morgan, ανάμεσα σε άλλους, είναι ότι η ζήτηση για ελληνικά assets είναι υψηλή, όπως αντικατοπτρίζεται στις πρόσφατες συναλλαγές στην αγορά, με ισχυρές μακροοικονομικές προοπτικές. Παράλληλα, oι προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των ελληνικών τραπεζών συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα από ένα χαμηλό σημείο εκκίνησης (+12% κατά μέσο όρο του τρεις τελευταίους μήνες του 2024).

Keywords
Αναζητήσεις
minymata-aisiodoxias-gia-tis-ellinikes-trapezes-apo-tin-jp-morgan.htm
Τυχαία Θέματα