Νέο χτύπημα για τη Folli Follie – Μένει εκτός Ελληνικού Χρηματιστηρίου

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι η άλλοτε κραταιά επιχείρηση θα βρεθεί εκτός του ταμπλό του Χρηματιστήριου Αθηνών από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η ίδια η εταιρία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ότι η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την συνεδρίασή

της (στις 14 Δεκεμβρίου), αποφάσισε τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των κινητών αξιών της Εταιρείας, σε εφαρμογή του άρθρου 2.6.12. του Κανονισμού του Χρηματιστήριου Αθηνών, επειδή τελεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των αξιών της.

Ως ημερομηνία αφαίρεσης των κινητών αξιών της Εταιρείας από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίστηκε η Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών υπήρξε νέα αναβολή για τη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά την εταιρία, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να εκφράζει με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια της.

Η Folli Follie, υπό την προσωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον Γιώργο Σάμιο, λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια χωρίς δανειακή συνδρομή, αλλά και χωρίς οφειλές προς τους εργαζόμενους της, προπληρώνοντας μετρητοίς τις αγορές εμπορευμάτων και αναμένει τζίρο που θα κινηθεί μεταξύ 31 και 35 εκατ. ευρώ για το 2023.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διαθέτει 68 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία από τα 630 που έλεγαν ότι διέθετε οι Κουτσολιούτσοι πριν ξεσπάσει το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και αποδειχθεί πως ο αριθμός των σημείων πώλησης ήταν λιγότερα από 290.

Οι κατηγορίες για την εταιρία αφορούν σε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρεία, με στόχο να δείχνει εύρωστη και δυναμική επιχείρηση.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγος του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για 5 κακουργήματα που ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη), της πλαστογραφίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας κατά φυσικών και νομικών προσώπων και της συνέργειας σε αυτή ,της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της συνέργειας σε αυτήν και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι με την δράση τους φέρονται, σύμφωνα με την δικογραφία, να έχουν προκαλέσει ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-chtypima-gia-ti-folli-follie--menei-ektos-ellinikou-chrimatistiriou.htm
Τυχαία Θέματα