Νέο εργοστάσιο πυρομαχικών στη Γερμανία με το βλέμμα στην Ουκρανία

14:55 13/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Νέο εργοστάσιο πυρομαχικών εγκαινιάστηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κάτω Σαξονία, με την κυβέρνηση Σολτς να έχει στραμμένη τη ματιά της στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Γερμανία, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ, σχεδιάζει να επενδύσει σε αμυντικές δαπάνες το 2% του φετινού ΑΕΠ της.

Το εργοστάσιο πυρομαχικών επισκέφθηκαν ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

και η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρέντρικσεν, με τον Σολτς να κάνει λόγο για «σημαντικό έργο που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αμυντική ισχύ στη χώρα μας και θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες ανθρώπους».

Η βιομηχανία όπλων Rheinmetall, που έχει δει την τιμή της μετοχής της να διπλασιάζεται από την αρχή του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «σίγουρα θα διαθέσουμε εκατοντάδες σφαίρες προς την Ουκρανία, όπως φυσικά και πολύ ακόμα πολεμικό εξοπλισμό».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Deutsche Welle, η κατασκευή του εργοστασίου προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12 μήνες και ύψιστη προτεραιότητα είναι να ξεκινήσει αμέσως η παραγωγή.

Το νέο εργοστάσιο, στο οποίο θα δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας, θα κατασκευάζει 200.000 βλήματα πυροβολικού ετησίως και μέχρι 1.900 τόννους εκρηκτικών RDX, συν προαιρετικώς προωθητικά γεμίσματα. Επιπλέον, θα μπορούν να παραχθούν πυραυλοκινητήρες και πιθανώς πολεμικές κεφαλές.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-ergostasio-pyromachikon-sti-germania-me-to-vlemma-stin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα