Ο Γ. Πατούλης στον Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

10:21 31/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τη βούληση της Περιφέρειας να υποστηρίζει προγράμματα και δράσεις ρομποτικής τεχνολογίας για τα παιδιά προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στα μυστικά της καινοτομίας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο κ. Πατούλης βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην εισαγωγή της Μεθοδολογίας STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Μέση Εκπαίδευση, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

και Επιστήμης WRO Hellas Ι. Σομαλακίδη.

Ο διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών Κ. Συνολάκης, ξενάγησε τον περιφερειάρχη στις δημιουργίες των μαθητών οι οποίοι εφάρμοσαν την τεχνολογία της ρομποτικής σε «έξυπνες» και καινοτόμες δράσεις. 

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε για το  βραβείο και συνεχάρη τα παιδιά επισημαίνοντας πως αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον. «Μας εμπνέετε και μας δίνετε κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο “έξυπνες” και πιο λειτουργικές, με “όχημα” την τεχνολογία και τη ρομποτική. Στα πρόσωπα σας αντικρίζουμε το μέλλον» ανέφερε απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές και πρόσθεσε: «Διαπιστώνουμε με περηφάνια και συγκίνηση για τα επιτεύγματα σας, ότι η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας, η επιστήμη στην πράξη, οι εφαρμογές του προγραμματισμού μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, με σκοπό τη βελτίωσή της. Τα παιδιά μας, τα οποία θέλω να συγχαρώ για την προσπάθειά τους σήμερα επιβραβεύονται, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία ένα σημαντικό ταξίδι προς τη γνώση. Η συμμετοχή τους σε αυτόν τον διαγωνισμό που είναι το επιστέγασμα μιας πορείας μελέτης, σχεδιασμού και προσπάθειας, είναι άξια συγχαρητηρίων».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα