Ο Μακρόν «δεν αποκλείει» τη συμμετοχή δυτικών δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο – Αντιδράσεις από Γερμανία και ΗΠΑ

17:51 28/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αναταραχή στη Δύση προκαλεί η τοποθέτηση του Εμάνουελ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής δυτικών στρατευμάτων στον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εμπλοκής Γερμανών στρατιωτών,

ενώ την ίδια στάση τήρησαν και οι ΗΠΑ.

Ο Ε. Μακρόν δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι «δεν αποκλείεται» πιθανή ανάμειξη των δυτικών στρατευμάτων, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει το CNBC, η Ουάσιγκτον υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Οι ΗΠΑ μένουν πιστές στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και στεκόμαστε δίπλα στον λαό της Ουκρανίας και σε κάθε λαό που δέχεται βίαιες και αναίτιες επιθέσεις», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η τοποθέτηση Μακρόν προκάλεσε αντιδράσεις και στη Γερμανία. Ο καγκελάριος Σολτς, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να δώσει αφορμή για ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία. «Δεν θα σταλούν γερμανικά και νατοϊκά στρατεύματα σε ουκρανικό έδαφος. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση και πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ο υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους και ο Μίχαελ Ροτ, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, που τονίζουν ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να αναμιχθεί με στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό μέτωπο. Ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ από τους Πρασίνους, δήλωσε πως «έχουμε αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία», ενώ η Ανιέσκα Μπρούγκερ, αναπληρώτρια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, τόνισε πως η Γαλλία υπερβαίνει μια «ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή την οποία έχουν χαράξει οι υπόλοιποι σύμμαχοι της Ουκρανίας όπως η Γερμανία και η ΗΠΑ».

Keywords
Αναζητήσεις
o-makron-den-apokleiei-ti-symmetochi-dytikon-dynameon-sto-oukraniko-metopo--antidraseis-germania-kai-ipa.htm
Τυχαία Θέματα