Ο Μακρόν πιέζει την Κίνα ώστε να ανοίξει την αγορά της για τις γαλλικές επιχειρήσεις

17:44 20/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε προς τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Ουάγκ Γι, ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη γαλλική οικονομία το άνοιγμα της κινέζικης αγοράς στις γαλλικές επιχειρήσεις. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Εμανουέλ Μακρόν συντάθηκε με τον Ουάγκ Γι και στην ατζέντα των συζητήσεων κυριάρχησε η συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του

Reuters, που επικαλείται πηγές από το Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο, η συζήτηση αφορούσε και την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη ενός συνεχούς διαλόγου με την Κίνα η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σημαντικός διεθνής παράγων από δημογραφική, οικονομική και επιστημονική άποψη.

Συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Πεκίνο στο ζήτημα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία και όπως επισήμαναν οι γαλλικές κυβερνητικές πηγές, οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι κοινός τους στόχος είναι να συμβάλουν στην επίτευξη ειρήνης, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Keywords
Αναζητήσεις
o-makron-piezei-tin-kina-oste-na-anoixei-tin-agora-tis-gia-tis-gallikes-epicheiriseis.htm
Τυχαία Θέματα