Ο Τσίπρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Σκανδαλίδης και η «πόρτα» από το ΠΑΣΟΚ

06:45 14/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αποτελεί γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «αντιγράψει» πολλά βασικά σημεία από την πολιτική στάση και συμπεριφορά του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο τρόπος ομιλίας του, η επαφή του με τον κόσμο, ακόμη και πολλές ατάκες του, προέρχονται από τον λαοφιλή Ανδρέα, που σαγήνευε τα πλήθη την δεκαετία του 1980.

Η τακτική του προέδρου Αλέξη έχει αποφέρει «καρπούς», καθώς, όπως είναι γνωστό

8 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στη ζωή τους το ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σύσσωμα τα στελέχη του Κινήματος επισημαίνουν ότι, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να πάρουν ότι μπορούν από την Χαριλάου Τρικούπη, εν όψει των εκλογών.

Η έντονη ενόχληση εκφράστηκε από ένα παλαιό, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έζησε από κοντά τον Ανδρέα, καθώς βρισκόταν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της χώρας.

Ο λόγος για τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη νέα μόδα στα social media, το Tik Tok, απάντησε στην τακτική του Τσίπρα.

«Άσε ήσυχο ρε φίλε τον Ανδρέα, τι σχέση έχεις;», είπε στο ολίγων δευτερολέπτων βίντεο, ο πρώην κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αποτυπώνοντας και το κλίμα που επικρατεί εντός του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως επισημαίνουν καλοί γνώστες του πολιτικού παρασκηνίου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του από τον Αλέξη Τσίπρα και να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλές πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη τόνισαν στη στήλη μας, ότι μετά το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης και σύσσωμα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ειδικά τα παλαιότερα, θα επισημάνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν έχουν καμία πολιτική «συγγένεια» με το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ακολουθούν εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους.

Τώρα, για το αν η «προοδευτική διακυβέρνηση» που θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε «περίπατο» χωρίς επιστροφή, θα το δείξει ο χρόνος.

Και αυτό διότι, οι πάντες γνωρίζουν ότι άλλα λέγονται κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου και άλλα γίνονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αναμένονται πολλές εξελίξεις μετά το Πάσχα…

Keywords
Τυχαία Θέματα