Ο Βρούτσης δεσμεύεται για το ζήτημα ταυτοπροσωπίας μέσα στα γήπεδα

Στον απόηχο, του τραυματισμού αστυνομικού από 18χρονο οπαδό έξω από γήπεδο υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Νίκος Βρούτσης, υποστήριξε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει θα επιτύχει να αυστηροποιήσει το ζήτημα της ταυτοπροσωπίας, με την καλύτερη χρήση των καμερών.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε  πως η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, καταφέρνοντας να έχουν πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο σε σχέση με άλλες χώρες της

Ευρώπης.

«Με το νέο σύγχρονο και βελτιωμένο νομοθετικό πλαίσιο θα λύσουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας το σημαντικό ζήτημα της ταυτοπροσωπίας. Θα ξέρουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο με ανάλυση, όνομα, επίθετο και τη θέση που κάθεται.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάνει πολύ στοχευμένες κινήσεις στο θέμα της οπαδικής βίας. Αναγνωρίζουμε ότι δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού, όμως κάναμε το πιο σκληρό ποινικό πλαίσιο για την παραβατικότητα στον αθλητισμό.

Το ιδιώνυμο ισχύει και αν το συγκρίνεις με τη νομοθεσία της υπόλοιπης Ευρώπης έχουμε το πιο αυστηρό πλαίσιο. Επίσης οι έλεγχοι που έγιναν σε λέσχες οργανωμένων οπαδών δεν είχαν προηγούμενο. Μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έκανε δεκάδες ελέγχους που δεν είχαν γίνει ποτέ».

Keywords
Αναζητήσεις
o-vroutsis-desmevetai-gia-to-zitima-taftoprosopias-mesa-sta-gipeda.htm
Τυχαία Θέματα