Οι ασόβαροι δημοσκόποι, η ικανοποίηση στο ΧΑ, ο μονόδρομος για το «Project Ελληνικό» και το… μεταγραφικό «παζάρι» των CEO

10:01 28/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σκεπτόμενος ποδοσφαιρικά μια καλή ιδέα θα είναι τα κόμματα, ίσως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να φέρουν «Elite» δημοσκόπους! Βέβαια, επειδή εδώ είναι Ελλάδα, το πιθανότερο είναι πως θα «σκοτωθούμε», όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο! 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Αλλά πέρα της όποιας πλάκας καλό θα ήταν και οι δημοσκόποι να είναι λίγο πιο σοβαροί την επόμενη φορά και να μην εφευρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να καλύψουν την αστοχία τους! Αυτά! 

Μένοντας σε πολιτικό «μουντ» (καλό ε;) θα πρέπει να πούμε πως

με ικανοποίηση υποδέχθηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις, καθώς είδαν πως την επόμενη ημέρα η χώρα θα κυβερνηθεί χωρίς προβλήματα και αυτό είναι κάτι που ζητά μετά επιτάσεως η αγορά! Ηρεμία! Το είχαμε γράψει και την περασμένη φορά στην BUSINESS VOICE! 

Ικανοποιητικά υποδέχθηκε και το Χρηματιστήριο Αθηνών το εκλογικό αποτέλεσμα γεγονός που αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις πρώτες συνεδριάσεις την επομένη των εκλογών! Και κάπως έτσι το Χρηματιστήριο της Αθήνας φαίνεται πως συγκεντρώνει – ξανά – τα πάνω του, καθώς πλέον ανοίγει μια κουβέντα για τις νέες εισαγωγές (μετά από πολύ καιρό) στο ΧΑ οι οποίες πριν τις εκλογές περιορίζονταν (ως αριθμός) στα δάχτυλα τους ενός χεριού! Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Optima Bank και Trade Estate (Όμιλος Φουρλή) ήταν οι εταιρείες που κοιτούσαν μέχρι και λίγες ημέρες πριν το ΧΑ! Τώρα ο αριθμός αυξάνεται με δραματικό τρόπο, όπως μαθαίνει η στήλη! 

Παράλληλα η στήλη μαθαίνει πως στην Trade Estate ετοιμάζεται να μπει η Lamda Development σε ένα deal που αναμένεται να συζητηθεί πολύ (και ήδη συζητείται). Η αγορά εξάλλου «ψοφά» για τέτοια νέα… είναι το οξυγόνο της! Και σίγουρα τα χρειάζεται! 

Μιας και ο λόγος για την Lamda θα πρέπει να πούμε πως το «Project Ελληνικό» καλό θα ήταν να μην θεωρείται βέβαιο! Και δεν το λέμε εμείς (για να μην μας πούνε και κακεντρεχείς) οι αναλυτές και οι πολιτικοί (ναι, ναι αυτοί) το λένε! Στα διάφορα πηγαδάκια που δημιουργούνται εξαιτίας των ημερών! Και η αλήθεια είναι πως το «Project Ελληνικό» έχει μείνει πίσω και αυτό το γνωρίζουν όλοι και καλύτερα από όλους ο μέτοχος! Ο μέτοχος που πλέον καταλαβαίνει πως η είσοδος στρατηγικού επενδυτή είναι μονόδρομος για να «βγει» το «Project Ελληνικό»! 

Πάντως η αγορά «βγάζει» ειδήσεις που αναμφίβολα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον! Έτσι λοιπόν ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς η κατάσταση είναι ήρεμη και η διοίκηση «απολαμβάνει» την μπουνάτσα στο εσωτερικό μέτωπο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις άλλες τράπεζες, καθώς τα «μαχαίρια» έχουν βγει πάνω στο τραπέζι και είναι έτοιμα προς χρήση! 

Και πριν πάμε στις τράπεζες, ας πάμε μια «βόλτα» στον Μυτιληναίο, όπου υποδέχθηκαν ως «μεσσία» την Φωτεινή Ιωάννου (οι φήμες που λένε ότι έστρωσαν κόκκινο χαλί δεν επιβεβαιώνονται) με «μεταγραφή» από την Εθνική Τράπεζα. Σίγουρα πάντως μεταξύ αυτών που έστρωσαν (αν έστρωσαν) κόκκινο χαλί στην κυρία Ιωάννου δεν ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έδειξε με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκεια του. Σημειώνεται πως η κυρία Ιωάννου θα λαμβάνει περί τις 500.000 ευρώ το χρόνο (συν μπόνους και παροχές)! 

Ενδιαφέρον πάντως έχει το γεγονός ότι το όνομα της «παίζει» (ναι τώρα) για να αναλάβει θέση αναπληρώτριας CEO σε τράπεζα. Τώρα μην με ρωτάτε ποιοι εμπλέκουν το όνομα της, αλλά αν βρείτε την τράπεζα με τους τρεις αναπληρωτές CEO και μετά βρείτε και το πρόσωπο που είναι πολύ χαλαρός και ήσυχος (και ωραίος) τότε θα λύσετε το μυστήριο! Σιγά το μυστήριο δηλαδή! Πάντως θα πρέπει να πούμε πως η ίδια η κυρία Ιωάννου είναι στοχοπροσηλωμένη στα νέα της καθήκοντα!

Πάντως στην Εθνική Τράπεζα οι κακές φήμες λένε πως κάποιοι (κάποιος) με βαρύ όνομα δεν βλέπει με άσχημο μάτι την προοπτική να είναι αυτός ο επόμενος CEO της τράπεζας. Πάντως οι ίδιες φήμες (οι κακές) λένε πως το κάνει με πολύ άκομψο τρόπο… τουλάχιστον έτσι λένε όσοι λίγες ημέρες πριν συνέτρωγαν δίπλα στην μεγάλη παρέα στο ΤΑΤΟΙ ΚΛΑΜΠ! 

Και για να μην λέτε πως βάλαμε για κάποιο λόγο την Εθνική Τράπεζα στον τοίχο, που δεν την βάλαμε, μουρμούρα υπάρχει και στην Alpha Bank για τις επιλογές (σε επίπεδο management) του κυρίου Ψάλτη ο οποίος φαίνεται πως θέλει (με τις επιλογές του) να ψαλιδίσει (σε πρώτο χρόνο) τους υποψήφιους μνηστήρες / δελφίνους, αλλά να περιορίσει (σε δεύτερο χρόνο) την όποια κριτική! Επιλογές είναι αυτές! Πάντως η εικόνα της τράπεζας είναι πολύ καλή προς τα έξω και αυτό θα πρέπει να το πούμε! 

Πίσω από την εικόνα βέβαια πολλές φορές κρύβονται «τέρατα» σαν αυτά (μικρά είναι η αλήθεια) που υπάρχουν στα Ελληνικά Πετρέλαια και όσα πλέον λένε ανοιχτά (είπαμε κάποια πράγματα δεν κρύβονται) τα στελέχη των ΕΛΠΕ που κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας από τον CEO του Ομίλου χωρίς μάλιστα να συντρέχει κάποιος λόγος. Φαίνεται πως ο συμπαθής Ανδρέας Σιάμισης δεν μπορεί να κρύψει τις αρχικές τάσεις που έχει, αλλά καλό θα ήταν να ηρεμήσει λίγο! Και για να εξηγούμαστε! Όταν λέμε κλίμα τρομοκρατίας μην πηγαίνει το μυαλό σας σε σκηνές βίας… αλλά για τα αιτήματα που φεύγουν από το γραφείο του (προς τα κάτω) με πιεστικά dead lines κ.λπ.!

Keywords
Αναζητήσεις
oi-asovaroi-dimoskopoi-i-ikanopoiisi-sto-cha-o-monodromos-gia-to-project-elliniko-kai-to-metagrafiko-pazari-ton-ceo.htm
Τυχαία Θέματα