Οι «προσλήψεις» Ραγκούση, τα «καρφιά» Παπαδημούλη και ο «πονοκέφαλος» Τσίπρα

06:45 5/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τελικά κάποιος έχει κάνει μάγια στην «καρέκλα» του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όποιος κάθεται σε αυτήν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, βρίσκεται «δακτυλοδεικτούμενος» και με την πλάτη στον… τοίχο.

Πρώτος παθόν ο Παύλος Πολάκης, που βρέθηκε μια ανάσα από την διαγραφή και την απώλεια της βουλευτικής του έδρας.

Δεύτερος, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο διάδοχός του στην θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο

πρώτος την γλύτωσε, χωρίς μάλιστα να υποστεί την παραμικρή «απώλεια».

Ο δεύτερος, μάλλον αντιμετωπίζει πιο δύσκολες καταστάσεις, καθώς καθημερινά δημοσιοποιούνται ενέργειές του, που δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Το κατά πόσο νόμιμες είναι οι ενέργειες του Γιάννη Ραγκούση, θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα του κράτους και όχι εμείς, αλλά στην όλη υπόθεση σίγουρα υπάρχει λανθασμένος «βηματισμός» αναφορικά με το ηθικό κομμάτι.

Διαβάζουμε και ακούμε ότι πάρθηκε δάνειο, όταν ήταν δήμαρχος Πάρου, καθώς εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα άτοκου δανεισμού για την κατασκευή πρώτης κατοικίας από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, λες και επρόκειτο για κάποιον «κοινωνικά αδύναμο».

Το σπιτάκι που θα έχτιζε ο «άπορος» δήμαρχος, αρχικά ήταν 200 τ.μ., το οποίο μετεξελίχθηκε σε βίλα 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις που ενοικιάζεται έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το παράδοξο, μεταξύ άλλων, είναι ότι ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε μόλις 7.000 ευρώ στη χρήση του 2018 και εν συνεχεία απολύτως τίποτα ως έσοδο από την ατομική του επιχείρηση στο πόθεν έσχες του.

Την ίδια ώρα, βγαίνει στην επιφάνεια ακόμη μια είδηση που προκαλεί τους πολίτες.

Ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται πως προσλαμβάνει πλασματικά δύο παιδιά του και τα δηλώνει ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής του και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμη και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας.

Οι εν λόγω αποκαλύψεις έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά κορυφαία στελέχη να εισηγούνται στον πρόεδρο Αλέξη να λάβει αυστηρές αποφάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα του κόμματος, λίγο πριν από τις εκλογές.

Οι πηγές μας στην Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Τσίπρας δε έχει πάρει κάποια απόφαση, αλλά εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της απομάκρυνσης του Γιάννη Ραγκούση.

Εάν συμβεί αυτό, θα γίνει όσο πιο «αθόρυβα» γίνεται, καθώς θα ζητηθεί η παραίτηση του Ραγκούση, ώστε να διευκολύνει το κόμμα.

Δεν έφτανε ο Γιάννης, ήρθε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να ολοκληρώσει το… παζλ.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βέλγιο, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η αύξηση της φορολογίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην ιδεολογία της αριστεράς, καθώς πολλοί επενδυτές λένε πως αν υπάρχουν κανόνες θα δεχθούμε περισσότερη φορολογία»!

Παράλληλα, τα «έχωσε» σε κάποιους συντρόφους του οι οποίοι, όπως είπε, έχουν «τουπέ» και έχουν «καβαλήσει το καλάμι» και αρέσκονται σε «καπετανλίκια».

Πολλοί στην Κουμουνδούρου λένε πως απευθυνόταν, εκτός των άλλων, στον Παύλο Πολάκη.

Ακόμη, άσκησε κριτική στην ηγεσία του κόμματος, σημειώνοντας ότι «έχουμε καθυστερήσει να ανακοινώσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα».

Τέλος, ο Παπαδημούλης, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις λέγοντας «ακούω μερικούς να λένε ότι έχουμε κερδίσει. Έχουμε τη νίκη στο τσεπάκι. Και το έλεγαν πριν από τα Τέμπη. Υπάρχουν τέτοιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ λέω να μην εφησυχάζουμε. Καλός είναι ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, αλλά να μην εφησυχάζουμε. Γιατί δεν ξεχνάω και τους δημοσκόπους μας, που μας έδιναν παραμονές των ευρωεκλογών του 2019 πως είμαστε τσίμα – τσίμα και φάγαμε δέκα μονάδες στο κεφάλι και μετά πως είναι ντέρμπι οι εθνικές και τις χάσαμε με 8,5%».

Φαίνεται πως ο αέρας των Βρυξελλών «ανεβάζει» την αδρεναλίνη και λέγονται αλήθειες που κανείς δεν τολμά να πει δημόσια στην Κουμουνδούρου.

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, έχουν δημιουργήσει έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέπει πως ότι και να κάνει δεν «ξεκολλάνε» τα ποσοστά του κόμματός του.

Τελικά, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα…».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα