Οι Ρεπουμπλικάνοι του Τραμπ μπλοκάρουν την οικονομική ενίσχυση προς την Ουκρανία

14:59 14/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, που πρόσκειται στον εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει οικονομική στήριξη ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν.

Το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί στη Γερουσία όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν

την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και «μπλόκαραν» το νομοσχέδιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και Δημοκρατικός, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε επίθεση στον Τζόνσον και στο κόμμα του, λέγοντας ότι η οικονομική ενίσχυση έχει να κάνει με το ξεκάθαρο δίλημμα ελευθερία ή Πούτιν.

«Λέω στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής: πρέπει να επιλέξετε. Θα υπερασπιστείτε την ελευθερία ή θα είστε κομμάτι του τρόμου και της τυραννίας; Θα είστε με την Ουκρανία ή με τον Πούτιν; Θα επιλέξετε την Αμερική ή τον Τραμπ;».

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν η βοήθεια στην Ουκρανία να συνοδεύεται με την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής, την ώρα που αριθμός ρεκόρ μεταναστών έχει φτάσει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του Ιανουαρίου του 2023, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Το πακέτο, ανάμεσα σε άλλα,  περιείχε πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, στοιχεία του πυροβολικού, αντιαρματικά όπλα κ.ά., 

Η επίθεση σε Τραμπ για ΝΑΤΟ

Παράλληλα, ο Μπάιντεν εξαπέλυσε επίθεση και στον Τραμπ, που προ ημερών είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος των ΗΠΑ η Ουάσιγκτον δεν θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν δαπανούν αρκετά ποσά για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

«Είναι ανόητα, ντροπιαστικά και επικίνδυνα, είναι αντιαμερικανικά. Πιστεύει ότι (το ΝΑΤΟ) είναι ένα σύστημα εκβιασμού. Δεν κατανοεί ότι το ΝΑΤΟ βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας, της ασφάλειας και της κυριαρχίας. Για τον Τραμπ οι αξίες δεν μετρούν, όλα παζαρεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-repoublikanoi-tou-trab-blokaroun-tin-oikonomiki-enischysi-pros-tin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα