Οικονομία δυνάμεων και μάζεμα στα χαμηλά στο ΧΑ

21:59 11/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Συγκρατημένη παρέμεινε η αγορά σε όλη τη συνεδρίαση αναμένοντας νέα κι ενδείξεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και από το μέτωπο των τιμών. Ωστόσο η συνεδρίαση μικρού τζίρου και οριακής διόρθωσης του Γενικού Δείκτη, ανέδειξε δύο στοιχεία: Πρώτον ότι η αγορά δεν «διορθώνει» πια τόσο εύκολα, παρά τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street και των αγορών της Ευρώπης την Πέμπτη και δεύτερον ότι αν δεν συγκέντρωναν τις λιγοστές δυνάμεις τους οι πωλητές

σε συγκεκριμένες μετοχές πουλώντας στις δημοπρασίες, το πρόσημο μπορεί να ήταν και θετικό.

Ωστόσο το Χρηματιστήριο Αθηνών προτίμησε να «χωνέψει» την ανάκτηση των υψηλότερων επιπέδων και να κάνει οικονομία δυνάμεων, καθώς οι σχολιασμοί της Κριστίν Λαγκάρντ προέδρου της ΕΚΤ, μετά την αναμενόμενη νέα παύση επιτοκίων, θα έκρινε το αποτέλεσμα, όπως κι έγινε.

Στο ΧΑ έγινε φανερό ότι οι πτωτικοί παίκτες δεν έχουν δυνάμεις. Επίσης ότι ενδέχεται να τελείωσαν οι βασικές ρευστοποιήσεις ή αν υπάρχει ουρά πωλήσεων, αναμένονται καλύτερες τιμές και καλύτερες ημέρες για να πραγματοποιηθούν.

Είναι σαφές ότι μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ στις 15:00, το ΧΑ έφυγε από τα χαμηλά του κι άρχισε να ανεβαίνει, ενώ παρ’ ολίγον να κλείσει θετικά. Οι συναλλαγές την Πέμπτη ήταν κάτω από 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα έφθασαν τα 98,6 εκατ. ευρώ, με πακέτα αξίας 24,4 εκατ. ευρώ. Στις 15:00 στο χαμηλότερο σημείο της αγοράς στις 1.411 μονάδες ο μικτός τζίρος ήταν στα 55 εκατ. ευρώ.

Δεν υπήρχε καμία διάθεση για πωλήσεις ούτε για μεγάλες κινήσεις. Τα μεγαλύτερα πακέτα έγιναν στις μετοχές της Εθνικής, της Πειραιώς, της ΔΕΗ και του Jumbo. Ο δείκτης FTSE σημείωσε πτώση 0,24% στις 3.432.52 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM έκλεισε στις 2.313.79 μονάδες με πτώση 0,59%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,34% στις 1.228.01 μονάδες. ΔΕΗ, ΟΤΕ και Eurobank, επικουρούμενες από ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κίνησαν θετικά την αγορά, που έκλεισε με μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό σε αρνητικό έδαφος με 45 μετοχές να κλείνουν θετικά και 57 να υποχωρούν.

Keywords
Αναζητήσεις
oikonomia-dynameon-kai-mazema-sta-chamila-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα