ΟΠΑΠ: Σταθερά δίπλα στην κοινωνία με μια σειρά εταιρικών δράσεων

06:45 25/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αδιαπραγμάτευτη αποδεικνύεται στον ΟΠΑΠ η πίστη ότι η εταιρική ανάπτυξη συμβαδίζει με την ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας. Με αυτήν την αρχή άλλωστε λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια.

Βασικός στόχος του ΟΠΑΠ είναι να θέσει τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και για τον σκοπό αυτό έχει αναπτύξει τη στρατηγική του για την Κοινωνική Προσφορά

σε τρεις πυλώνες, την Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δημιουργούν μακροπρόθεσμο, ουσιαστικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Υγεία: Ανεβάζοντας το επίπεδο της περίθαλψης των παιδιών µας
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα κατά συνέπεια η επιδίωξη του ΟΠΑΠ είναι να ανακαινίσει και να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά, τους γονείς τους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Από το 2014 που ξεκίνησε η πρωτοβουλία ανακαίνισης, ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει 8 Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών. Στις υπερσύγχρονες πλέον Νοσηλευτικές μονάδες των Νοσοκομείων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους.

Αθλητισμός: Χτίζοντας το μέλλον του αθλητισμού σε σταθερές βάσεις
Επενδύοντας στα παιδιά, ο ΟΠΑΠ επενδύει στο ίδιο το μέλλον του αθλητισμού. Μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» αντιμετωπίζει τον ευαίσθητο χώρο του νεανικού αθλητισμού ολοκληρωμένα και πολύπλευρα με στόχο να εμπνεύσει τους νέους με τα αθλητικά ιδεώδη διασφαλίζοντας το αύριο του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα, το πρόγραμμα στηρίζει 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες σε 48 Νομούς της χώρας μας και βρίσκεται στο πλευρό 10.400 μικρών αθλητών. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ φροντίζει να ενισχύει συνεχώς την τεχνική κατάρτιση των 450 προπονητών των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά. Στο ίδιο πλαίσιο, βρίσκεται στο πλευρό των γονέων με την επιστημονική ομάδα του προγράμματος και τους προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε ψυχολογικό, παιδιατρικό αλλά και διατροφικό επίπεδο.

Απασχόληση: Δίνοντας νέα πνοή στην Ελληνική αγορά
Ο συνολικός θετικός αντίκτυπος του ΟΠΑΠ στην ελληνική οικονομία ενισχύεται περαιτέρω από την απόφασή του να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στον τομέα της απασχόλησης. Το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» σχεδιάστηκε για να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. Όραμα του ΟΠΑΠ είναι να δώσει νέα πνοή στην ελληνική αγορά και κατ’επέκταση να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.


Ευχοστολίδια

Xιλιάδες παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη είδαν φέτος, για ένατη χρονιά, τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους να πραγματοποιούνται μέσα από την πρωτοβουλία Ευχοστολίδια, που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ. Παραμένοντας ενεργά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και στη νέα γενιά, ο ΟΠΑΠ διοργάνωσε και φέτος τα Χριστούγεννα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή προσφοράς και αγάπης, με στόχο να εκπληρωθούν οι ευχές χιλιάδων παιδιών από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Τα παιδιά είχαν αποτυπώσει τις ευχές τους σε ζωγραφιές, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διαδικτυακά.

Η πρωτοβουλία Ευχοστολίδια άρχισε το 2014, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΟΠΑΠ για την Εταιρική Υπευθυνότητα. Στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, τα Ευχοστολίδια έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 45.641 χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 44 έργα υποδομής και υποστήριξης στους φορείς που συμμετείχαν στα Ευχοστολίδια τα προηγούμενα χρόνια. Στο πλαίσιο της εφετινής δράσης, ο ΟΠΑΠ θα πραγματοποιήσει βελτιωτικές εργασίες στα σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Καρέα, στο Περιστέρι και στην Αρχαία Κόρινθο, ενώ παράλληλα θα διαμορφώσει κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας στο κέντρο ειδικών ατόμων «Η Χαρά» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» σχεδιάστηκε για να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις , ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει για έβδομη χρονιά το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Εφέτος, το πρόγραμμα υποδέχεται δέκα ακόμα αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για τις εταιρείες Dirty Laundry, Mailo’s: The Pasta Project, Βιολογικό Χωριό, Provil, Fitness Meals, Vezyroglou Farm, Pharm24, Mastiha Shop, Simply Burgers και ARI Foods.

Οι νέες εταιρείες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν οι εταιρείες του προγράμματος που έχουν ξεχωρίσει για τις επιδόσεις τους, σε τομείς όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος αποδεικνύονται μέσα από τις ιστορίες επιτυχίας των εταιρειών που έχουμε συμμετάσχει!

Οι επιχειρηματίες των εταιρειών Κωσταρέλος, Coffee Island, Vitex και Endless μοιράζονται μαζί μας τη δική τους ιστορία αλλά και τη σημαντική υποστήριξη που δέχτηκαν από το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward για να πετύχουν τους στόχους τους.

Vitex

Endless

Kωσταρέλος

Coffee Island

 
Keywords
οπαπ, κοινωνια, σειρα, χτίζοντας το μέλλον, simply burgers, ελλαδα, προσφορες, νέα, Χριστούγεννα, περιστερι, forward, project, fitness, shop, coffee, island, vitex, endless, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, αξια, Καλή Χρονιά, Ημέρα του παιδιού, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, φετος τα χριστουγεννα, χριστουγεννιατικες ευχες, simply burgers, αθλητικα, εβδομη, ευχες, ζωγραφιες, οικονομια, οριζοντες, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, αγορα, αυξηση, αρχαια, βρισκεται, γινει, γονεις, δυνατοτητα, δικη, δωσει, ευχαριστο, ενεργα, εργα, εξελιξη, ετων, ευημερια, ιδιο, θεσεις εργασιας, εικονα, νεα γενια, νεες θεσεις εργασιας, ομαδα, οκτω, οραμα, ουσιαστικο, οφελος, παιδια, περιβαλλον, πιστη, ποιοτητα, πνοη, ρολο, σπιτια, υλοποιηση, φαντασια, χαμογελο, χτίζοντας το μέλλον, coffee, endless, ενωση, fitness, forward, γιορτη, χωρα, ιατρικο, island, project, shop, θεσεις, vitex, ξεκινησε
Αναζητήσεις
opap-stathera-dipla-stin-koinonia-me-mia-seira-etairikon-draseon.htm
Τυχαία Θέματα