Όταν υπερισχύει της ιδεολογίας ο Άνθρωπος… επευφημείται

09:56 9/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τις διαδικασίες της διέκοψε εκτάκτως η Βουλή, κατά την δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, άρχισε να καταρρέει υφιστάμενος έναν ισχυρό πόνο στη μέση του.

Όχι, δεν προηγήθηκε κάποιο ύπουλο χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» του Γραμματέα, το διαβεβαίωσε και ο ίδιος καταχειροκροτούμενος, άμα την

επανέναρξη των εργασιών… πέραν της μομφής υπό την μορφή σύστασης, να περιορίσει το σωματικό του βάρος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κηρύσσοντας την συνέχιση τη συζήτησης δεν παρέλειψε να σηματοδοτήσει το κλίμα επευφημίας που επικρατούσε στην αίθουσα, με την πλειοψηφία των Σώματος να καταχειροκροτεί τον ανανήψαντα ομιλητή… «Αυτό συμβαίνει» σχολίασε ο κ. Τασούλας «όταν ο Άνθρωπος υπερισχύει της ιδεολογίας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κουτσούμπας παραχώρησε το Βήμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, που και εκείνος αντιμετωπίζει ισχυρούς πόνους στο πόδι του.

Τελικά, θεωρητικά κι εν τοις πράγμασι, οι πρόσφατες Εθνικές Εκλογές άφησαν τραυματισμένους άπαντες… ακόμα και τους πλέον ενισχυμένους εκλογικά από τις κάλπες.

Στον αντίποδα ο πρωθυπουργός «σκαρφάλωσε» στο ΜΙΝΙΟΝ

Το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν παλαιότερα το «Μινιόν», στο κέντρο της Αθήνας, και το οποίο ανακατασκευάζεται ώστε να μετατραπεί σε «πράσινο» συγκρότημα που θα φιλοξενεί γραφεία, εμπορικά καταστήματα και διαμερίσματα, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους. Στο τέλος της επίσκεψής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το ιστορικό “Μινιόν” είναι ταυτισμένο με την ακμή αλλά και με την παρακμή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Χαίρομαι, πράγματι, που μέσα και από αυτή την σημαντική επένδυση πιστοποιείται το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση μιας περιοχής η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στις τύχες της.

Η περιοχή αλλάζει, όμως, όπως αλλάζει και ολόκληρη η Ελλάδα. Μια χώρα η οποία, πια, είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και φυσικά το κέντρο της Αθήνας προσφέρει, ακριβώς, αυτές τις σημαντικές ευκαιρίες.

[…] Πέρα από τη μεγάλη σημειολογία της: μετά από δεκαετίες αυτό το ιστορικό κτίριο θα ξανααποκτήσει ζωή, να σταθώ στο γεγονός ότι μιλάμε για μια μεικτή χρήση. Άρα δεν μιλάμε μόνο για ένα ξενοδοχείο. Μιλάμε για καταστήματα, για χώρους γραφείων αλλά και για κατοικία, κάτι το οποίο δίνει ζωή 24 ώρες το 24ωρο σε μια περιοχή της Αθήνας που το βράδυ είχε -και σε έναν βαθμό έχει ακόμα- τις δυσκολίες της.

Και βέβαια στο γεγονός ότι όλες οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται σήμερα που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο, είναι επενδύσεις οι οποίες γίνονται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά standards, και ως προς την απομάκρυνση του αμιάντου αλλά και ως προς το ενεργειακό αποτύπωμα, την ενεργειακή κατανάλωση αυτού του κτιρίου.

Εν συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες.

Keywords
Αναζητήσεις
otan-yperischyei-tis-ideologias-o-anthropos-epeffimeitai.htm
Τυχαία Θέματα