Π. Μαρινάκης: Εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πολίτες

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική οικονoμία έχει επιστρέψει κι ότι πρόκειται μια επιτυχία που ανήκει σε Έλληνες

πολίτες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «σε συνέχεια μιας σειράς θετικών ειδήσεων και ανακοινώσεων για την ελληνική οικονομία όσα ειπώθηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και από το απόλυτο αδιέξοδο έχουμε περάσει σε μια περίοδο ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Μια επιτυχία που πριν και πάνω απ’ όλα ανήκει στους Έλληνες πολίτες».

Aκόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σδούκου.

Όπως είπε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Πρόσθεσε ότι αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προιόντων θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.

«Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην στόχευση της κυβέρνησης για μειώσεις των τιμών στο ράφι από 5% έως 24%, ενώ είπε επίσης ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για επιλογή και αξιολόγηση διοικήσεων φορέων δημοσίου προβλέπεται η διαρκής αξιολόγηση των διοικήσεων, ενώ προβλέπεται αναβάθμιση απαιτήσεων για κάθε θέση και εάν δεν πιάνουν τους στόχους θα αντικαθίστανται.

Τέλος ο κ. Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του αναφέρθηκε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και οδηγών στον ΟΑΣΑ και στα σχολικά γεύματα. Είπε ότι προσλαμβάνονται 2763 εκπαιδευτικοί στη γενική εκπαίδευση ως προσωρινοί αναπληρωτές για το νέο σχολικό έτος και 150 οδηγοί στον ΟΑΣΑ με καθεστώς Ιδιωτικού Δικαίου για 8 μήνες. Για τα σχολικά γεύματα είπε ότι από 11 Οκτωβρίου εφαρμόζεται το πρόγραμμα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και από το 2020 αυξήθηκαν αφενός ο προϋπολογισμός κατά 39% και οι σχολικές μονάδες 35,34% και αφετέρου κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων σε 1658 σχολικές μονάδες για 217 χιλιάδες μαθητών.

Επίσης είπε ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στην Δερβιτσάνη της Αλβανίας στην εκδήλωση αποκάλυψης της προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα