Γεωργιάδης: Δεν θα ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

16:07 9/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δεν θα ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά θα γίνει επανεξέταση σε 15 ημέρες με προσωρινή λύση τη μετακίνηση αναισθησιολόγων, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως «Όπως ανακοίνωσα από χθες το βράδυ όταν και προέκυψε το πρόβλημα στο νοσοκομείο Παίδων

με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, αποκλείεται να μην κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο αυτό» και συνέχισε τονίζοντας πως «Σήμερα ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν εντολών μου, προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις γιατρών και δεσμεύομαι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει και η προκήρυξη των θέσεων των 3 αναισθησιολόγων μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο αυτό».

Είχα δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή χθες ότι αποκλείεται να διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η λειτουργία των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά. Ευθύνη μας, που την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο, η… pic.twitter.com/pv0T05Jrrs

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 9, 2024

Ο υπουργός στάθηκε στο πλευρό των γιατρών που διαμαρτύρονται, αναγνωρίζοντας πως πράγματι υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είναι ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων στον τομέα της Υγείας να μην τεθεί ποτέ σε κίνδυνο η λειτουργεία του ΕΣΥ.

«Έχουν δίκιο οι γιατροί να διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ αλλά η ευθύνη όλων μας και εμού ως υπουργός και όλης της πολιτικής ηγεσίας αλλά και όλων των γιατρών του νοσηλευτικού προσωπικού, των διοικήσεων και των διοικητών είναι ποτέ να μην διακινδυνεύσουμε τη λειτουργία του ΕΣΥ. Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι υπουργός τα προβλήματα θα λύνονται αμέσως για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ανακοίνωση από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής

Keywords
Αναζητήσεις
paidon-aglaa-kyriakou-den-tha-anastaloun-ta-taktika-cheirourgeia.htm
Τυχαία Θέματα