«Πλάγια βήματα» με μικρό τζίρο στο ΧΑ ενόψει τριημέρου

21:07 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η μείωση των συναλλαγών ενόψει τριημέρου, επηρέασε σαφώς και τις στροφές λειτουργίας της αγοράς, μαζί με τη διάθεση ανάληψης ρίσκου. Το αποτέλεσμα ήταν «πλάγια κίνηση» με βήμα σημειωτόν, χαμηλοί τζίροι και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ή μικρά trading που είχαν ξεκινήσει να διαφαίνονται από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αγορά έκλεισε οριακά χαμηλότερα, αλλά οι δύο ισχυρές ανοδικές συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί έφεραν εβδομαδιαία κέρδη για δείκτες και μετοχές. Είναι πάντως η πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου που οι συναλλαγές υποχωρούν κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, μετά από ένα έντονο και εντυπωσιακό

διάστημα, το οποίο συνοδεύτηκε από τα ρεκόρ της επιτυχημένης διάθεσης μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς να εκπνέει.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε από την αρχή σε υποτονικό τέμπο και σε ένα εύρος μόλις 6 μονάδων. Τελικά μετά από μικρές επιμέρους διακυμάνσεις έκλεισε με υποχώρηση 5 μονάδων στις 1.426.16 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%.

Οι συναλλαγές έφθασαν τα 95,7 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα αξίας 4,97 εκατ. ευρώ. Πακέτα που έγιναν στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και στην Q&R. Σε τράπεζες έγιναν και πάλι οι μεγαλύτερες συναλλαγές της συνεδρίασης συνολικά 46 εκατ. ευρώ και στις 4 συστημικές, αν και μεγαλύτερη από τη μισή αξία τους αφορούσε τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που οι αναδιατάξεις και οι κινήσεις των traders δεν είχαν ολοκληρωθεί εντελώς κι έφεραν μικρή διόρθωση μετά το μεγάλο rebound.

Γενικά, αν εξαιρεθεί η Eurobank και η Optima Bank από τις μη συστημικές, οι τράπεζες είχαν διορθωτική συνεδρίαση. Τους δείκτες εκτός από τη Eurobank, στήριξαν τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ, με τη συνδρομή επίσης των μετοχών, ΤΙΤΑΝ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΑΑ Motor Oil και ΣΑΡΑΝΤΗ. Αντέδρασε ανοδικά επίσης με έντονο τρόπο η ΕΥΔΑΠ.

Εβδομαδιαία κέρδη 0,22%, είχε ο Γενικός Δείκτης και ο FTSE 0,15%, ενώ μεγαλύτερα ακόμα κατά 0,79% ήταν αυτά του τραπεζικού δείκτη. Ωστόσο, την Παρασκευή, ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 3.434.21 μονάδες με πτώση 0,57%, ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,51% στις 2.406.49 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες 0,95% στις 1.217.57 μονάδες. Αν και η εικόνα ήταν διορθωτική, το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ισορροπημένο με 58 πτωτικές μετοχές, έναντι 52 που σημείωσαν άνοδο.

Keywords
Αναζητήσεις
plagia-vimata-me-mikro-tziro-sto-cha-enopsei-triimerou.htm
Τυχαία Θέματα