«Ποδαρικό» του 2024 με εκατοντάδες απολύσεις σε Amazon, Google, Duolingo

14:05 13/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι επιχειρηματικοί Κολοσσοί Amazon, Google και Duolingo προχώρησαν σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, με τις επιχειρήσεις να τονίζουν ότι πρόθεση τους είναι να αναβαθμίσουν το εργατικό δυναμικό τους. 

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Forbes, οι απολύσεις έγιναν εν μέσω του παρατεταμένου φόβου στις παγκόσμιες αγορές για νέο κύμα ύφεσης, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ομοσπονδιακή

Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), να έχουν ξεκαθαρίσει πως τα επιτόκια δεν προβλέπεται να μειωθούν άμεσα.

Το Twitch, ιστότοπος για live streaming που ανήκει στην Amazon, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 35% το προσωπικό του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας να τονίζει πως χρειάζεται να γίνει δουλειά για την αναπροσαρμογή μεγέθους, καθώς τα «κυβικά» του μεγέθους των υπαλλήλων είναι « περισσότερα από ό, τι χρειάζεται να είναι, δεδομένου του μεγέθους της επιχείρησής μας», ενώ το τμήμα audiobook της Amazon, το Audible, πραγματοποίησε επίσης έναν νέο γύρο περικοπών που αφορούσε 100 εργαζόμενους.

Η  Amazon ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας για τα τμήματα Prime Video και MGM Studios, μετά από επανεξέτασητων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Σημειώνεται πως οι μετοχές της Amazon έχουν σημειώσει άνοδο 2% σε ετήσια βάση, στα 154,62 δολάρια.

Στις 10 Ιανουαρίου η Google απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών υπηρεσιών και των τμημάτων hardware, καθώς και υπαλλήλους που αναπτύσσουν τον φωνητικό εικονικό βοηθό της, Google Assistant. Όπως αναφέρουν οι New York Times και τη Semafor, η τιμή της μετοχής της Google έχει ανέβει κατά 2,85% φέτος, στα 142,65 δολάρια.

Η εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών Duolingo μείωσε αυτή την εβδομάδα το 10% των συμβασιούχων υπαλλήλων της, με την να εταιρεία στρέφεται προς την κατεύθυνση της τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή περιεχομένου. Ωστόσο, η εταιρία ανακοίνωσε πως  κανένας από τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης δεν θα επηρεαστεί από τις απολύσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
podariko-tou-2024-me-ekatontades-apolyseis-se-amazon-google-duolingo.htm
Τυχαία Θέματα