Πώς ο σύμμαχος του χθες μετατρέπεται σε απηνής διώκτης του σήμερα!

17:48 22/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πρόσκαιρες, ευκαιριακές, ανεδαφικές. Κάπως έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν σειρά από σχέσεις στις ημέρες μας. Σε προσωπικό επίπεδο, βέβαια, ελάχιστες φορές δύναται να μετεξελιχθούν σε κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία καθείς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και – συνήθως – δεν δεσμεύεται εσαεί από αυτές. Κάτι, ωστόσο, που μεταβάλλεται άρδην, όταν μιλάμε για επαγγελματικές ή εν γένει επιχειρηματικές σχέσεις.

Μια πρώτη – σχετική – «γεύση» έχει την ευκαιρία να λάβει κατά το τελευταίο τρίμηνο φιλόδοξος, νέος και (κατά) χρεωμένος επιχειρηματίας ορμώμενος

εκ Βορείου Ελλάδος, μα κατοικοεδρεύοντας στα Νότια προάστια της Αττικής. Μετά της εντυπωσιακής αδελφής του, η οποία μπορεί να φαντάζει ως «μπροστινή» στις πάσης φύσεως επιχειρηματικές του αναζητήσεις, εντούτοις όμως ο ρόλος της είναι πολύ πιο σύνθετος, όσο και ουσιαστικός.

Προ τριμήνου, λοιπόν, το τυχοδιωκτικό του χαρακτήρος του «ανέγνωσε» την διαφαινόμενη αλλαγή στα δεδομένα ενός εξόχως «μολυσμένου» τομέα στον οποίο και δραστηριοποιείται και εν μια νυκτί επέλεξε να… πουλήσει τις μέχρι τότε (άκρως επωφελείς οικονομικά) συμμαχίες του, «προσκυνώντας» το δακτυλίδι του νέου ισχυρού του συγκεκριμένου κλάδου. Κίνηση, που διόλου άρεσε στον μέχρι πρότινος «χορηγό» του, ο οποίος κατά το εγγύς παρελθόν δεν είχε διστάσει να τσαλακωθεί σε εξαιρετικά έντονα βαθμό για χάρη του. Μάλιστα, δεν «μάσησε» ούτε στην… ρετσινιά που του κόλλησαν για την συμμαχία με τον φιλόδοξο νεαρό επιχειρηματία και τα συμφέροντά που τον ακολουθούσαν.

Ο τελευταίος, ανέκαθεν «κουβαλούσε» σειρά από χρέη και ανοίγματα, άλλοτε από δική του υπαιτιότητα, κάποτε από κακοδιαχείριση και μερικά εκ κληρονομίας-φορτώματος από προηγούμενους τυχάρπαστους αετονύχηδες. Αποτέλεσμα; Η αναγκαιότητά του σε ρευστό – νόμιμο – είχε μετατραπεί σε συνεπώνυμό του! Ωστόσο, κάθε φορά ο «χορηγός» τον στήριζε εμπράκτως, με εντελώς νόμιμο τρόπο, δια μέσω της («αλμυρής», πάντοτε) απόκτησης -άτυπων- περιουσιακών στοιχείων που συνδέονταν με τον νεαρό επιχειρηματία και τα οποία στην πορεία αποδεικνύονταν παντελώς αναποτελεσματικά στην αξιοποίησή τους από τον «χορηγό». Ήτοι, ψώνιζε (εξαιρετικά) ακριβά για την απόκτηση («προβληματικού», στην καλύτερη των περιπτώσεων) «εμπορεύματος».  Εν γνώση του, πάντοτε, καθώς αποτελούσε τον τρόπο, την διαδικασία να ενισχύει το (άδειο) ταμείο ή τις (τρύπιες) τσέπες του εκ Βορρά συμμάχου του.

Πλέον, ο τελευταίος επέλεξε να απαρνηθεί τον «χορηγό» βρίσκοντας καταφυγή στην… αγκαλιά του «Old Gun». Βέβαια, προκαλεί εξαιρετική εντύπωση, όσο και έντονη περιέργεια, η συγκεκριμένη κίνηση, καθώς πολλοί την χαρακτηρίζουν ως απονενοημένο βήμα, καθότι απαρνείται την (οικονομική) σιγουριά, στήριξη και ασφάλεια του «χορηγού» για την γεμάτη… καβούρια τσέπη του “Old Gun”. Τα δε δείγματα γραφής είναι τόσα πολλά και εκτείνονται σε τέτοιο βάθος χρόνου, που μπορούν να γεμίσουν αρκετά βιβλία.

Ορισμένοι ισχυρίζονται πως ο επιχειρηματίας από τον Βορρά έχει πέσει θύμα κάποιου ισχυρού χαρτιού-αποκάλυψης που έχει στην κατοχή του ο «Old Gun». Ενός «sweet spot» προς τέρψη του τελευταίου. Κάτι, που δεν αποτελεί και κάποιου είδους σοφιστεία, καθώς ο φέρελπις επιχειρηματίας είναι πανταχόθεν διάτρητος.

Τα πράγματα, ωστόσο, δείχνουν να μπλέκουν έτι περαιτέρω, καθώς ο «χορηγός» εμφορούμενος από την «προδοσία» που βίωσε από τα Βόρεια και την πολλάκις εκπεφρασμένη όσο και ξεκάθαρη απέχθειά του απέναντι στον «Old Gun», επέλεξε τις τελευταίες ημέρες να βγει στην αντεπίθεση, θέτοντας στο… στόχαστρό του τον μέχρι πρότινος σύμμαχό του. Ήδη, οι πρώτες προειδοποιητικές βολές ερρίφθησαν prime time από την «ναυαρχίδα» φίλιων Μέσων του. Η αιχμή αφορούσε σε ξεκάθαρα οικονομικά ζητήματα, αναδεικνύοντας μετ’ επιτάσεως το εξαιρετικά μεγάλο οικονομικό του «άνοιγμα» σε έναν προβεβλημένο επιχειρηματικό τομέα όπου δραστηριοποιούνται αμφότεροι και τις (μηδενικές, σχεδόν) επιλογές που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να τις καλύψει.

Ο Βόρειος, βέβαια, όπου βρεθεί και σταθεί διατείνεται πως δεν θα αργήσει το νέο… ιππικό (υπό την μορφή του «Old Gun») να βάλει – σχετική-  πλάτη, δια μέσω του πορτοφολιού του. Από την άλλη, ο τελευταίος που κατάφερε να… δαγκώσει ή έστω πάρει δανεικά από τον «Old Gun» αγνοείται.

Η εξίσωση που καλείται να λύσει ο εκ Βορρά ορμώμενος φέρελπις επιχειρηματίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και θα απαιτηθούν περίτεχνες κινήσεις προκειμένου να καταφέρει να επιπλεύσει στο προσκήνιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, το πολύ-πολύ να επικαλεστεί κάποιο θερμό επεισόδιο του με τον «Old Gun», όπως -εξάλλου- συνέβη και προ διετίας με ένα κασκόλ και έναν παρ’ ολίγον πνιγμό, και να αναζητήσει την… θαλπωρή του «χορηγού». Τότε, όμως, ενδεχομένως να βρει τις πόρτες ερμητικά κλειστές. Εκτός κι εάν, καταφέρει να βρει αξιόλογη, όσο και αξιοποιήσιμη «βρωμιά» για τον «Old Gun» και την πουλήσει ακριβά…

Ίδωμεν. Το στόρι, πάντως, προμηνύεται έντονο και με συνεχείς μεταβολές.

Keywords
Αναζητήσεις
pos-o-symmachos-tou-chthes-metatrepetai-se-apinis-dioktis-tou-simera.htm
Τυχαία Θέματα