Προ των πυλών οι προσλήψεις 700 γιατρών για τις ανάγκες των ΚΕΠΑ

21:06 10/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης, δήλωσε ότι αναμένεται σύντομα η σημαντική αύξηση των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), επισημαίνοντας πως με τον τρόπο αυτό δίνεται μιας κομβικής σημασίας ενίσχυση στον κλάδο.

«Αυτή τη στιγμή τα ΚΕΠΑ καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου 160 χιλιάδες αιτήματα συμπολιτών μας ετησίως. Λόγω έλλειψης προσωπικού, δηλαδή λόγω έλλειψης γιατρών, οι συνεδριάσεις έχουν μεγάλη καθυστέρηση, είτε στα ΚΕΠΑ,

είτε στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε δυο υπουργικές αποφάσεις που δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος ιατρών των ΚΕΠΑ.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου 500 γιατροί και σύντομα αναμένεται προκήρυξη με νέες ειδικότητες με στόχο να φτάσουμε τους 1200 ιατρούς οι οποίοι μπορεί να προέρχονται εκτός από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας τους και αυξημένες οικονομικές απολαβές κατά 50%».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε τονίσει πως για πρώτη φορά μετά από το 2011 η κυβέρνηση  σπάει τον φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού και διασφαλίζει την ίση συμμετοχή στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

«Για πρώτη φορά ενισχύουμε το προσωπικό των ΚΕΠΑ, 13 χρόνια μετά τη σύστασή τους. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο 500 ιατροί στα ΚΕΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός τους, σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένει να περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης, έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίηση της αναπηρίας.

Με σκοπό την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των ιατρών των ΚΕΠΑ ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε και την συμμετοχή τους. Για την Κυβέρνησή μας και αλλά και για εμένα προσωπικά που και ως Υφυπουργός Εργασίας ασχολήθηκα εντατικά με την αναπηρία, σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Να τους διασφαλίζουμε την ίση συμμετοχή στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας και, φυσικά, ποιότητα ζωής τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους. Με μια σειρά από παρεμβάσεις, συνεχίζουμε να σπάμε το φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού. Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Δ. Μιχαηλίδου. 

Keywords
Αναζητήσεις
pro-ton-pylon-oi-proslipseis-700-giatron-gia-tis-anagkes-ton-kepa.htm
Τυχαία Θέματα