Ενισχύεται το Κέντρο Πρόνοιας στην Κεντρική Μακεδονία με συνολικά 4 εκατ. ευρώ

15:16 1/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, όπου συζήτησαν θέματα συνεργασίας σχετικά με τους πόρους που θα δοθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Θα υπάρξει ένας κοινός σχεδιασμός για τους πόρους που θα διατεθούν στη λογική των κοινών στόχων που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, τη γυναίκα που χρειάζεται ενδυνάμωση, το νέο

παιδί που χρειάζεται να νιώσει ότι κάποιος το σκέφτεται. Θα πορευτούμε μαζί στον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη αξιοποίηση κάθε ευρώ που υπάρχει στον προϋπολογισμό μας».

Παράλληλα, η υπουργός υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα ΤΕΒΑ θα είναι πλέον στις περιφέρειες», ώστε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια, είδη πρώτης ανάγκης και είδη καθαρισμού στη δύσκολη καθημερινότητα και σε μια περίοδο αυξανόμενων πληθωριστικών τάσεων.

Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική πρόνοια και στους φορείς πρόνοιας είπε ότι έγινε συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης των συνθηκών παροχής της υπηρεσίας σε άτομα με αναπηρία, στα παιδιά που είναι στα κέντρα παιδικής προστασίας και στους ηλικιωμένους. Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση φέτος και από το υπουργείο τριπλασιάζεται σχεδόν από 1,5 εκατ. για το Κέντρο Πρόνοιας στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας στα 4 εκατ.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο θέλει να φροντίσει ώστε να παραταθούν και οι συμβάσεις των επικουρικών εργαζόμενων τουλάχιστον για κάποιους μήνες, όπως έχει φροντίσει για την παράταση των συμβάσεων όσων είχαν προσληφθεί την περίοδο της πανδημίας τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε, εξάλλου, στη συνεργασία του υπουργείου με την ΕΝΠΕ με αντικείμενο το δημογραφικό προκειμένου ο Τζιτζικώστας, ως πρόεδρος της Ένωσης, να αποστείλει τις προτάσεις της για το θέμα, με αφορμή την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου δράσης και την επικείμενη παράδοσή του στον πρωθυπουργό τον Μάιο του 2024.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε ότι το ΤΕΒΑ, το πρόγραμμα για τη στήριξη των αδύναμων πολιτών, θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι, ήδη αυξήθηκαν τα κονδύλια και οι πόροι που θα διαχειριστούν οι περιφέρειες και προφανώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ επανέλαβε ότι, συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με ευρωπαϊκούς πόρους των 150 κοινωνικών δομών που βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία με ωφελούμενους ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά και γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση κ.α.

Από την πλευρά της, η Μ. Δερμεντζοπούλου χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία της αντιπεριφέρειας με το υπουργείο και πρόσθεσε: «μιλήσαμε για τα άτομα με αναπηρία που για μας είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα της περιφέρειας, τις δράσεις που μπορούμε να κάνουμε από κοινού, την παιδική προστασία, την τρίτη ηλικία και το κομμάτι της φτώχειας με το ΤΕΒΑ».

Keywords
Αναζητήσεις
s-zacharaki-enischyetai-to-kentro-pronoias-stin-kentriki-makedonia-me-synolika-4-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα