«Στον αέρα» 11.000 επικουρικές συντάξεις

Το υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ότι εκδόθηκαν 11.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία μπαίνει ο ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας κοινωνικής ασφάλισης).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις που ήταν πριν το 2012, πλέον οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε κάτω από τις 25.000, ενδεικτικό των πολύ σημαντικών αλλαγών που έχουν συντελεστεί στον ΕΦΚΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 6 μήνες, όπως σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης, επετεύχθη ο στόχος για εκκρεμείς συντάξεις κάτω από το όριο των 25.000.

Πρόκειται για μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο έτρεξαν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων και είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση μιας σύνταξης είναι μόλις 3 μήνες, όπως υπογράμμισε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, όταν στο παρελθόν μπορεί να ξεπερνούσε και τα 3 χρόνια.

Ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε πως μέσω της ψηφιοποίησης «το έργο του ΕΦΚΑ δεν σταματά εδώ, θα μηδενιστεί ως το τέλος της τετραετίας ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων και ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα απαλείψει κάθε ταλαιπωρία των πολιτών που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Συγκεκριμένα,  μέσω της νέας του μορφής, ο ΕΦΚΑ θα προλαβαίνει τον πολίτη που θα βγαίνει σε σύνταξη στο μέλλον και θα τον βοηθάει εκ των προτέρων στην συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων αλλά και θα τον ενημερώνει για το πότε θα εκταμιευτεί η πρώτη του σύνταξη, όπως και το ποσό που θα λάβει. «Θα πάμε εμείς στον πολίτη πριν σκεφτεί το πρόβλημα του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε ότι για την δημιουργία του ΕΦΚΑ συνενώθηκαν 8 ασφαλιστικοί οργανισμοί, κάτι που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και πρωτόγνωρο για τη δημόσια διοίκηση. Για το θέμα της έκδοσης των συντάξεων ανάφερε ότι πάντα θα υπάρχει ένας μικρός αριθμός εκκρεμών συντάξεων, καθώς οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίζουν τεχνικά ζητήματα που δεν επιτρέπουν την γρήγορη έκδοση τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης εστίασε στο γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον έχει ανεργία κάτω από 10% με τον στόχο της κυβέρνησης να είναι το 8%, όπως εξήγησε. Εστιάζοντας στις αλλαγές που μετασχημάτισαν τον ΕΦΚΑ ο Αλέξανδρος Βαρβέρης εστίασε στην τηλεφωνική γραμμή 1555 στην οποία μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί 6,5 συμπολίτες μας, όπως είπε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η αναμονή σε αυτήν δεν ξεπερνάει τα 10 δευτερόλεπτα.

Keywords
Αναζητήσεις
ston-aera-11000-epikourikes-syntaxeis.htm
Τυχαία Θέματα