Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Ισραήλ

12:40 9/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Έπειτα από αίτημα της μόνιμης εκπροσώπου των ΗΠΑ Μισέλ Τέιλορ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη μνήμη «των αθώων θυμάτων» που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις

φρικτές πράξεις τρομοκρατίας», δήλωσε η Τέιλορ. «Απευθύνουμε τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό και την κυβέρνηση του Ισραήλ αυτές τις δύσκολες στιγμές», επεσήμανε η ίδια.

«Ζητώ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή (…) για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε τα θύματα αυτών των φρικτών τρομοκρατικών επιθέσεων (…), τις αθώες ζωές που χάθηκαν στο Ισραήλ και στη Γάζα λόγω των επιθέσεων της Χαμάς», σημείωσε η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού.

Η Τέιλορ ζήτησε επίσης να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα περισσότερα από 2.000 θύματα του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Σάββατο το δυτικό Αφγανιστάν.

«Με βαριά καρδιά βρίσκομαι εδώ μπροστά σας ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ, μετά τις φρικτές επιθέσεις που εξαπολύουν οι τρομοκράτες της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων από τις 7 Οκτωβρίου 2023», τόνισε η Τέιλορ,

«Από τον όλεθρο εκείνης της ημέρας και τις ημέρες που ακολούθησαν χάθηκαν εκατοντάδες εκατοντάδων ζωές αθώων αμάχων και δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει την καταμέτρηση», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας τους χιλιάδες τραυματίες καθώς και τους περίπου 100 ανθρώπους που κρατά ομήρους η Χαμάς.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις φρικτές τρομοκρατικές ενέργειες», υπογράμμισε.

Keywords
Αναζητήσεις
symvoulio-anthropinon-dikaiomaton-enos-leptou-sigi-gia-ta-thymata-tou-israil.htm
Τυχαία Θέματα