Συνεδριάζει σήμερα το νέο υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

08:24 28/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν χθες από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι θα συζητηθεί

Η έμφαση από τη νέα

κυβέρνηση θα δοθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομίας και κυρίως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, κάτι που σηματοδοτεί και η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Οικονομικών. Στις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη και του νέου υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, φέρεται να είναι η επέκταση του «καλαθιού του νοικοκυριού», το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά και η προώθηση ενός νέου market pass που θα περιλαμβάνει και νέους δικαιούχους και αυξημένο ποσό για κάποιες περιπτώσεις.

Οι προτεραιότητες στην οικονομία

Στον μπλε φάκελο που παρέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ψηλά – ψηλά, ως άμεσο στόχο, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τους επόμενους μήνες, ενώ μεταξύ των βασικών στόχων για τη νέα τετραετία είναι:

Η άνοδος του μέσου όρου του ΑΕΠ κατά 3%, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%.Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που εφόσον επιτευχθεί πρόοδος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας.Η συνέχιση φορολογικών μεταρρυθμίσεων.Η στήριξη της επιχειρηματικότητας.Καλύτερο περιβάλλον για εξαγωγές και εισαγωγές.Η συνέχιση της μείωσης του δημοσίου χρέους.Η μείωση των «κόκκινων» δανείων των νοικοκυριών.Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων.Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, που θα οδηγήσουν, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, σε περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις.
Keywords
Αναζητήσεις
synedriazei-simera-to-neo-ypourgiko-symvoulio--ti-tha-syzitithei.htm
Τυχαία Θέματα