Συνολική ανακοίνωση της ΝΔ για το ναυάγιο και φλέγοντα ζητήματα

21:02 15/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Α. Για το τραγικό ναυάγιο σε διεθνή ύδατα δυτικά της Πελοποννήσου, το μεταναστευτικό πρόβλημα και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας

1. Το τραγικό ναυάγιο αναδεικνύει με δραματικό τρόπο την ανάγκη συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους

Το τραγικό δυστύχημα στα διεθνή ύδατα δυτικά της Πελοποννήσου καταδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο -όπως επίμονα τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή

πολιτική, ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, αποφασιστική απάντηση.

Η Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική. Φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της κατάφερε να αποθαρρύνει τους διακινητές και να μειώσει τις ροές από τα τουρκικά παράλια. Ταυτόχρονα, με την ενίσχυση των μέσων και την αύξηση των περιπολικών του Λιμενικού Σώματος κατάφερε να πραγματοποιεί αποτελεσματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να σώζει χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα. Το 2015, στις εποχές των ανοιχτών συνόρων, το 75% των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη είχαν περάσει από τα ελληνικά σύνορα, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό είναι κάτω του 10%. Μόνο πέρυσι, το Λιμενικό έσωσε παραπάνω από 2.500 ανθρώπους στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαμόρφωση μια νέας αποτελεσματικής πανευρωπαϊκής πολιτικής, με έμφαση στη φύλαξη και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών-μελών στις χώρες πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστευτικών ροών. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συμφωνία επί της αρχής στο Συμβούλιο Υπουργών Ε.Ε. για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

2. Ο κ. Τσίπρας σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο Λιμενικό Σώμα, συκοφαντούν τη χώρα.

Ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το Λιμενικό Σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χθες στην Καλαμάτα σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων και «έτοιμος να δώσει απαντήσεις» για θέματα που δεν γνωρίζει. Αντί να καταγγείλει τους εγκληματίες διακινητές, για τους οποίους δεν βρήκε να πει μια λέξη, αναζητά τις ευθύνες στο Λιμενικό που έσπευσε από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου να παράσχει βοήθεια στους ανθρώπους.

Θα μπορούσε να πληροφορηθεί ότι με βάση τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου η Ελλάδα μπορεί να ελέγξει μόνο εντός των χωρικών υδάτων (12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο μέχρι Ταίναρο και 6 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο). Σημειώνεται ακόμη ότι η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει «συνορεύουσα ζώνη», που θα μπορούσε να εκτείνεται 12 ναυτικά μίλια, πέρα από τα χωρικά της ύδατα, δεν ισχύει δηλαδή το 12+12 ναυτικά μίλια. Αλλά να σημειωθεί ότι το ναυάγιο συνέβη 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Σε ό,τι αφορά τη ζώνη Έρευνας και Διάσωσης αυτή συμπίπτει με το FIR Αθηνών αλλά στη ζώνη αυτή υπάρχει δυνατότητα ελέγχου-παρέμβασης μόνο μετά από αίτημα. Και τέτοιο αίτημα δεν διατυπώθηκε.

Τελικά με όσα είπε ο κ. Τσίπρας, πέρα από άγνοια, απέδειξε ότι η μόνη του έγνοια ήταν να ρίξει ευθύνες που δεν αναλογούν στο Λιμενικό Σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Κι αυτό, χωρίς να πει κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών.

Ανάλογη υπήρξε και η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη που ισχυρίστηκε ότι το ναυάγιο «εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους». Αλλά και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της νεολαίας του.

Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, διασύρουν διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό «ευθύνες στη διάσωση». Δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας.

3. Ποια ήταν τα βασικά αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Σύγκριση της κατάστασης σήμερα με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

Η κατάσταση σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε στην περίοδο 2015-2019. Μπήκε τέλος στις θλιβερές εικόνες της Μόριας και της Ειδομένης, αλλά και των πλατειών στις μεγάλες πόλεις όπου -κατά την τότε Υπουργό- «οι μετανάστες το μεσημέρι λιάζονταν και το βράδυ εξαφανίζονταν». Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Ανάμεσα στα άλλα υπήρξε:

-Μείωση των ροών από πάνω από 1 εκατομμύριο της περιόδου 2015-2019 σε 46 χιλιάδες την περίοδο 2020-2022.

-Μείωση των δομών από 121 το 2019 σε 33 δομές σήμερα.

-Αποσυμφόρηση των νησιών από 40 χιλιάδες το 2019 σε λιγότερους από 4 χιλιάδες σήμερα.

-Περισσότερες από 700 χιλιάδες αποτροπές παράνομων εισόδων την περίοδο 2020-2023.

-Μείωση εκκρεμών αιτήσεων ασύλου από 200 χιλιάδες το 2019 σε λιγότερες από 20 χιλιάδες σήμερα.

-Στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες με πάνω από 110 εκατ. ευρώ.

-Δημιουργία στα νησιά σύγχρονων ανθρώπινων δομών οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ελάχιστους διαμένοντες.

-Δημιουργία ειδικής γραμματείας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Σήμερα, δεν υπάρχει κανένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο το οποίο να μην είναι σε δομή κατάλληλη να αντιμετωπίσει τα όποια εφηβικά προβλήματα.

-Ταχεία αντιμετώπιση των αιτήσεων ασύλου. Το 2019 αυτοί που δήθεν κόπτονταν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μας κληροδότησαν 200 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι λιγότερο από 20 χιλιάδες.

4. Τι μέτρα είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών;

Οι αρχές ασφαλείας, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς καταπολεμούν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που δρουν εντός Ελλάδος και τα οποία υποστηρίζουν είτε παράνομες αφίξεις είτε παράνομες αναχωρήσεις.

-Παράλληλα, υπάρχει αυστηρός έλεγχος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που συνεργάζονται με τα κυκλώματα λαθροδιακινητών.

Ελλάδα επένδυσε τα τελευταία 4 χρόνια στο ανθρώπινο δυναμικό με προσλήψεις εκατοντάδων συνοριοφυλάκων, στις τεχνολογίες για την φύλαξη των συνόρων, στα drones και με την ενίσχυση των συνεργασιών μας με τον FRONTEX.

5. Συμφωνία επί της αρχής, για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.. Τα βασικά σημεία

Στις 8 Ιουνίου, υπήρξε στο Συμβούλιο Υπουργών Ε.Ε., συμφωνία επί της αρχής για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι ένα μόνο βήμα προς την υιοθέτηση ενός νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και θα ξεκινήσει διαδικασία διαπραγμάτευσης επί των κειμένων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση η Συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς του Κανονισμού του Δουβλίνου, καθώς ανάμεσα στα άλλα:

-Προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης, με μετεγκατάστασεις αιτούντων άσυλο, βασικό αίτημα των MED5 (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα).

-Εξασφαλίζει διαρκή αποσυμφόρηση στα σύνορα και προσαρμόζει τις δεσμεύσεις του Κανονισμού Δουβλίνου στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χωρών πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα.

-Περιλαμβάνει πρόβλεψη μείωσης της ευθύνης του κράτους πρώτης υποδοχής για την παραμονή στη χώρα μεταναστών να τερματίζεται σε 18 μήνες, από τα 10 χρόνια που ήταν έως σήμερα.

-Περιλαμβάνει πρόνοιες που αποτρέπουν το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης των συνοριακών περιοχών της χώρας από πιέσεις που σχετίζονται με διαδικασίες ασύλου, αποσυμφορώντας έτσι τα σημεία εισόδου της χώρας και χωρίς αυτό να αντιβαίνει στο νέο Σύμφωνο, όπως συνέβαινε παλιότερα προκαλώντας εγκλωβισμό στα ακριτικά νησιά λόγω της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας του 2016.

-Στηρίζει την έννοια των ασφαλών τρίτων χωρών που είναι κρίσιμη για τον περιορισμών των μεταναστευτικών ροών.

6. Ποιους στόχους έθεσε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ποιες πρωτοβουλίες πήρε;

Η Ελλάδα έθεσε δύο στόχους ως προς την διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρώτον, τη φύλαξη και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου συνίδρυσε το 2022 την πρωτοβουλία του Βίλνιους, μέσω της οποίας τον Ιανουάριο του 2022 στο Βίλνιους και τον Φεβρουάριο του 2023 στην Αθήνα, η πλειοψηφία των κρατών-μελών υπέγραψαν διακήρυξη ζητώντας την πιο αποτελεσματική φύλαξη και την αποτροπή παράνομων αφίξεων.

Δεύτερον, την υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών-μελών στις χώρες πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστευτικών ροών. Για το σκοπό αυτό, το 2021 δημιουργήσαμε τη συμμαχία των MED-5, των πέντε μεσογειακών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα), με σκοπό την προώθηση των κοινών θέσεων των κρατών πρώτης υποδοχής που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρους των ροών, για λογαριασμό όλης της Ευρώπης.

Β. Για το debate

Η Νέα Δημοκρατία προσήλθε χθες στη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές με τρείς προτάσεις για τη διεξαγωγή του debate. Πήρε πρώτη τον λόγο και πρότεινε τα εξής:

Πρώτον, να αναβληθεί το προγραμματισμένο για χθες debate λόγω του 3μερου εθνικού πένθους.

Δεύτερον, να πραγματοποιηθεί το debate το Σάββατο, αφού ολοκληρωθεί το τριήμερο Εθνικό Πένθος, ενώ όλοι (πλην Ελληνικής Λύσης) συμφωνούσαν ότι δεν μπορεί να γίνει debate την τελευταία εβδομάδα αφού όλοι είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις που δεν μπορούσαν να αναβληθούν.

Τρίτον, να προστεθεί στη θεματολογία ενότητα για το μεταναστευτικό.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της αναβολής του debate που ήταν προγραμματισμένο για χθες, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση. Όλοι, επίσης, συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει την τελευταία εβδομάδα λόγω των πολλών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Υπήρξαν έτσι μόνο δύο ημερομηνίες -Σάββατο και Κυριακή- στις οποίες θα μπορούσε να γίνει. Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε το Σάββατο, καθώς την Κυριακή έχει προγραμματίσει τη διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και σειρά κομματικών εκδηλώσεων που είχαν μεταφερθεί λόγω του τριήμερου Εθνικού Πένθους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ πρότειναν τη διεξαγωγή του debate την Κυριακή γιατί είχαν εκδηλώσεις το Σάββατο, ενώ η Ελληνική Λύση μπορούσε και Σάββατο και Κυριακή. Τελικά δεν βρέθηκε λύση, καθώς κανείς δεν μπορούσε να αναβάλλει τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει.

Κι επειδή τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν ήθελε το debate και για αυτό δεν δέχθηκε να αλλάξει ημέρα, έχουμε να τους θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

-Ποιες ήταν οι τόσο σοβαρές εκδηλώσεις που είχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και δεν μπορούσαν με τίποτα να αναβληθούν, ώστε να πραγματοποιηθεί το debate; Αν έδιναν προτεραιότητα στο debate, όπως λένε εκ των υστέρων, δεν θα έπρεπε να συζητήσουν την αναβολή άλλων εκδηλώσεων για κάτι που υποτίθεται ότι ήθελαν τόσο πολύ; Αυτό που κάνουν, είναι να προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες αλλού, για κάτι που ουσιαστικά δεν ήθελαν.

ΝΔ ήταν εκείνη που πήρε τον λόγο πρώτη και πρότεινε το Σάββατο. Μια από τις δυο διαθέσιμες ημέρες δηλαδή. Μια αποδοχή αρκούσε ώστε να γίνει το debate. Aν δεν θέλαμε να γίνει, δεν θα προτείναμε ημερομηνία. Τα υπόλοιπα είναι μικροκομματικά παιχνίδια.

Γ. Νέα υποχώρηση της ανεργίας και πολιτικές για τους εργαζόμενους

1. Στο 11,8% υποχώρησε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2023 από 13,8% το ίδιο τρίμηνο πέρυσι

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία είναι η αύξηση των μισθών, όχι μόνο στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την αύξηση της ζήτησης εργατικού δυναμικού που θα προέλθει από τη συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Ήδη οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα καθώς στην τετραετία η ανεργία μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και συνεχίζει να μειώνεται. Μάλιστα στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου κατέγραψε νέα σημαντική μείωση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στη χώρα μας περιορίστηκε κατά το πρώτο τρίμηνο εφέτος, στο 11,8% έναντι 13,8% το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 550.535 άτομα, από 647.200 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,9%, ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 4.098.011 άτομα, αυξημένος κατά 1,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

2. Πολιτικές που προστατεύουν και ενδυναμώνουν την εργασία και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι ακολούθησε «αντεργατική πολιτική» και διακηρύσσει πως εάν γινόταν κυβέρνηση θα καταργούσε τους νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Τους καλούμε να πουν συγκεκριμένα τι ακριβώς θα καταργούσαν. Διότι με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ανεργία μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι εργαζόμενοι απέκτησαν πρόσθετη προστασία και μεγαλύτερες δυνατότητες εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Ανάμεσα στα άλλα:

-Μπήκε σε εφαρμογή η ψηφιακή κάρτα εργασίας που προστατεύει τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και ανασφάλιστη εργασία.

-Αναβαθμίστηκε το ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας και ενισχύθηκε με σύγχρονο εξοπλισμό για άμεσους, αντικειμενικούς και διαφανείς ελέγχους.

-Κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας μακροχρόνια ανέργων από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Αν ένας άνεργος βρει δουλειά ενώ παίρνει το επίδομα ανεργίας μπορεί πλέον να συνεχίσει να λαμβάνει το 50% αυτού ενώ εργάζεται. Έτσι ενθαρρύνουμε τους ανέργους να αποφεύγουν την αδήλωτη εργασία έχοντας υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα.

-Χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για μαζικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Εγκαινιάστηκαν συνεργασίες με διεθνείς κολοσσούς στον τομέα της κατάρτισης (GOOGLE, AMAZON, MICROSOFT, CISCO, COURSERA). Ήδη ξεκίνησε η κατάρτιση 125.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

-Θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας. Μέτρα για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των κινδύνων βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

-Θεσμοθετήθηκαν νέες άδειες για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, όπως η επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες, η άδεια πατρότητας 14 ημερών, η γονική άδεια 4 μηνών, άδεια φροντιστή, δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων για γονείς και φροντιστές κ.ά.

-Θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.

-Δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery.

-Εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

-Υπερτετραπλασιάστηκε (+372%) ο ρυθμός των προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ.

Δ. «Άνθρακες ο θησαυρός» η συζήτηση στην Ευρωβουλή για το κακόβουλο λογισμικό Pegasus. Ούτε η εισηγήτρια του φακέλου έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα. Μοναδική θλιβερή εξαίρεση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου

«Άνθρακες ο θησαυρός» η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus, την Τετάρτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, πραγματοποιήθηκε μια γενική συζήτηση, κατά την οποία ευρωβουλευτές από κάθε πολιτική ομάδα αναφέρθηκαν σε ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα και τόνισαν την ανάγκη ρύθμισης της χρήσης και εμπορίας του κακόβουλου λογισμικού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ούτε η εισηγήτρια του φακέλου, Sophie in ‘t Veld, έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα. Λυπηρή εξαίρεση αποτέλεσε ο κ. Κούλογλου, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη. Αντίθετα, ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα της Επιτροπής PEGA, κ. Juan Ignacio Zoido Álvarez, ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από την ελληνική Κυβέρνηση για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου. Όσο για τις ανυπόστατες συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, οι οποίες περιλαμβάνονται στο κείμενο συστάσεων της Επιτροπής PEGA και βασίζονται σε συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πηγές, αυτές έχουν ήδη απαντηθεί επανειλημμένα και επαρκώς τόσο εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και εκτός. Κατά την ψηφοφορία της Έκθεσης στην Ολομέλεια χθες Πέμπτη, σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταψήφισε την παράγραφο 20 που αναφέρεται στην Ελλάδα η οποία τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία. Η Έκθεση στο σύνολό της υπερψηφίστηκε με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να την καταψηφίζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ψεύδη που περιλαμβάνει.

Keywords
νεα δημοκρατια, ελλαδα, τσιπρας, συριζα, καλαματα, αιγαιο, αθηνα, frontex, ιουνίου, κυπρος, νέα, εκλογες, λύση, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ελστατ, σεπε, επιδομα, google, amazon, microsoft, cisco, delivery, pegasus, ψηφοφορία, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, ογα επιδοματα, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, ημερομήνια, υιοθετηση, χωρες, αδεια, βημα, δημοκρατια, δουλεια, εικονες, ελστατ, επιθεωρηση εργασιας, εργασια, θαλασσα, ιονιο, ισπανια, ιταλια, νησια, παιχνιδια, πλαισιο, ρυθμος, σεπε, ωρα, amazon, med, microsoft, αγνοια, αγορα, αγορα εργασιας, αυξηση, αιτησεις, αλληλεγγυη, ανεργια, αποζημιωση, ασυλο, αφιξεις, βοηθεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γονικη αδεια, γονεις, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, δομη, δωσει, δικτυα, δυναμικο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, εννοια, εξελιξη, εξι, επιδομα ανεργιας, εποχες, επρεπε, ερευνα, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδιο, υπηρεσια, ισχυει, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, λύση, λιμενικο σωμα, λιμενικο, λογο, μηνες, μητσοτακης, μειωση, ομαδα, ουσιαστικα, πεμπτη, πενθος, πλατφορμες, προβληματα, προγραμματα, προσληψεις, ροες, σαββατο, σεξουαλικη παρενοχληση, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, σωμα, συγχρονο, τριημερο, ψηφοφορία, ψηφιακη, αυστηρος, cisco, delivery, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, ελληνικα, εμφαση, ενωση, εθνικο, pegasus, frontex, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, κυριακου, κυριακη, πηγες, θεματα, ξεκινησε
Αναζητήσεις
synoliki-anakoinosi-tis-nd-gia-to-navagio-kai-flegonta-zitimata.htm
Τυχαία Θέματα