Συντήρηση δυνάμεων και αφομοίωση τιμών στο ΧΑ

20:46 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα θετικά μηνύματα από τον πληθωρισμό σε Ελλάδα και Ευρωζώνη με μεγάλη μείωση και του δομικού πληθωρισμού, έβγαλαν μία μικρή αναπήδηση για την αγορά μεταξύ 12:00 και 16:30 αλλά δεν ήταν αρκετή σε μία συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων και εύρους, με εναλλαγές θέσεων, συντήρησης δυνάμεων και αφομοίωσης τιμών.

Με βήμα σημειωτόν κινήθηκαν οι δείκτες και στο τέλος ήρθε η οριακή υποχώρηση για την αγορά, με πωλήσεις στο τέλος της συνεδρίασης στην Coca-Cola, που ήταν αρκετές καθώς η μετοχή είχε λίγα κομμάτια στη συνεδρίαση χθες

και ήταν πιο εύκολο να πιεστεί στο φινάλε.

Ουσιαστικά, αυτό έγειρε το κλείσιμο από ανοδικό σε οριακά καθοδικό, με αρκετά από τα blue chips να κάνουν συντήρηση μένοντας σε θετικό έδαφος μέχρι το τέλος. Καθώς η διάθεση των μετοχών της Πειραιώς μπαίνει στην τελική ευθεία, έχουν ξεκινήσει οι εναλλαγές θέσεων. Ξένα κεφάλαια εισρέουν σε μετοχές της Εθνικής και της Eurobank όπως δείχνουν και τα μεγάλα πακέτα που έγιναν την Πέμπτη, ενώ είχαν γίνει και τις προηγούμενες ημέρες σε όλες τις τράπεζες.

Η μετοχή του ΟΤΕ δεν τα κατάφερε τελικά την Πέμπτη παρά την καλή προσπάθεια, καθώς οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων έφεραν κατοχύρωση κερδών και την έθεσαν από την αρχή σε καθοδική πορεία. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.419.25 μονάδες με υποχώρηση 0,07% και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 110.55 εκατ. ευρώ, από τα οποία 15,2 εκατ. ευρώ ήταν σε πακέτα.

Ο δείκτης FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,08% στις 3.447 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM σημείωσε άνοδο 0,25% στις 2.412 μονάδες, με τις ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Intralot να έχουν σενάριο αναβάθμισης και να ηγούνται για άλλη μία φορά στην μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Οριακά κέρδη είχαν και οι 4 συστημικές τράπεζες, γιατί οι όποιες εναλλαγές θέσεων απορροφούνται με ευκολία, ενώ έχει γίνει φανερό ότι υπάρχει μεγάλη αγοραστική διάθεση για τα ελληνικά placements και IPO και η ρευστότητα απελευθερώνεται με μεγάλη ευκολία, λόγω της ζήτησης. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 1.238 μονάδες. Συνολικά 43 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και 57 κατέγραψαν απώλειες.

Keywords
Αναζητήσεις
syntirisi-dynameon-kai-afomoiosi-timon-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα