Τελειώνει η ασφαλιστική ικανότητα για οφειλέτες ΕΦΚΑ-ΟΓΑ-ΕΟΠΥΥ

15:21 25/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες χρωστάνε στα ταμεία χωρίς να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, πρέπει να προβούν γρήγορα σε ρυθμίσεις και εξοφλήσεις, γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβαση σε δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα εκπνέει η δυνατότητα πληρωμής εφάπαξ αποκλειστικά των εισφορών υγείας του 2022. Η ρύθμιση θα σας επιτρέψει να έχετε ασφαλιστική ικανότητα έως και τα τέλη Φεβρουαρίου του 2024.

Αυτή είναι και η τελευταία φορά που θα εφαρμοστεί η δυνατότητα να πληρωθούν αποκλειστικά οι εισφορές υγείας (Ιούνιος 2023-Φεβρουάριος 2024) και οι υπόλοιπες εισφορές

να παραμείνουν ως χρέος

Στην αντίθετη περίπτωση όποιος οφειλέτης δεν εξοφλήσει τις εισφορές υγείας ή δεν ρυθμίσει τις συνολικές οφειλές του (για την σύνταξη σε κάθε έτος), δεν θα έχει ασφαλιστική ικανότητα από το Μάρτιο του 2024. 
Άρα όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επιθυμούν να έχουν αυτοί και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει, να πληρώνουν κάθε μήνα εμπρόθεσμα τις εισφορές, να έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και να τηρούν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Άρα είναι απόλυτα κρίσιμο οι οφειλέτες των ταμείων να έχουν προβεί μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023 σε χρήση των δύο έκτακτων ρυθμίσεων των ασφαλιστικών τους χρεών. Δηλαδή την ρύθμιση 72 ή/και των 120 δόσεων των πληττόμενων από την Πανδημία και την ρύθμιση των 72 δόσεων για χρέη που δημιουργήθηκαν από τον 9ο του 2021 έως και τον 12ο μήνα του 2022.

Keywords
Αναζητήσεις
teleionei-i-asfalistiki-ikanotita-gia-ofeiletes-efka-oga-eopyy.htm
Τυχαία Θέματα