Τίτλος: Άνα ντε Άρμας: Η Λατίνα «Μέριλιν» που κατέκτησε το Χόλιγουντ

11:30 25/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Κάθε χρόνο οι ομορφιές της Ελλάδας λειτουργούν σαν «μαγνήτες» για πολλούς αστέρες παγκοσμίου βεληνεκούς, σε σημείο που οι εικόνες των celebrities να παρελαύνουν στα σοκάκια της Μυκόνου να μην προκαλούν πια ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι τη χώρα μας επισκέφθηκε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ηθοποιούς του κόσμου αυτή τη στιγμή, η οποία δεν είναι άλλη από την Άνα ντε Άρμας. Η 35χρονη Κουβανή

σταρ ήρθε πρόσφατα στη χώρα μας ως καλεσμένη του οίκου «Louis Vuitton» στο κλειστό event που διοργάνωσε στο Ηρώδειο, για να παρουσιάσει τη νέα συλλογή κοσμημάτων του, ενώ συνδύασε τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της με διακοπές.

Μάλιστα, η ηθοποιός εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την χώρας μας που έγραψε στα social media: «Τα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα είναι το κάτι άλλο». Το ταλέντο σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά και τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, έχουν κάνει την ντε Άρμας μια από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλυγουντ αυτή τη στιγμή. Η Κουβανή σταρ ενσάρκωσε τη Μέριλιν Μονρόε, στην ταινία «Blonde» του Άντριου Ντόμινικ, καταφέροντας να μαγέψει κοινό και κριτικούς. Ωστόσο, η πορεία της προς την κορυφή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τη νέα Λατίνα σταρ του Χόλυγουντ.

Τα παιδικά χρόνια στην Κούβα
Η Άνα ντε Άρμας γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1988, στην Αβάνα της Κούβας. Η ίδια σε συνεντεύξεις της έχει περιγράψει τα παιδικά της χρόνια ως ευτυχισμένα, παρά το γεγονός πως μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της «Ειδικής Περιόδου»- της μεγάλης οικονομικής κρίσης και έλλειψης αγαθών και πρώτων υλών που βίωσε η χώρα μετά την κατάρρευση του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

«Είχαμε διακοπές ρεύματος. Τρώγαμε τηγανητά αυγά, ρύζι και μια στο τόσο κοτόπουλο. Ζούσα σε μια χώρα αποκομμένη σχεδόν από τον υπόλοιπο κόσμο, σαν σε ένα είδος φούσκας. Όμως κατά κάποιον τρόπο αυτό σε κάνει να επικεντρώνεσαι στη ζωή και τη φιλία και όχι στον θόρυβο. Μεγάλωσα τρέχοντας ξυπόλητη στα βράχια, κολυμπώντας» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Πάντα ήξερε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός
Το μικρόβιο της υποκριτικής μπήκε μέσα της από πολύ μικρή ηλικία, καθώς από τα 12 της χρόνια η Άνα ήξερε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Αρχικά οι γονείς της είχαν ενστάσεις για την επιλογή της κόρης τους, ωστόσο εκείνη με το πείσμα και την επιμονή της κατάφερε να τους πείσει. Έτσι, μόλις στα 14 της χρόνια πέρασε από audition για την Εθνική Σχολή Θεάτρου της Κούβας όπου και έγινε δεκτή. Η εξέλιξη αυτή ήταν καθοριστική για την ζωή της Άνα, καθώς στην σχολή αυτή ήταν που έμαθε για πρώτη φορά τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός. «Η σχολή αυτή με καθόρισε ως άνθρωπο και ως επαγγελματία», έχει δηλώσει η ίδια.

Ο πρώτος της ρόλος στη μεγάλη οθόνη
Στα 16 της η Άνα κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία του Manuel Gutiérrez Aragón «Una rosa de Francia» (2006), όπου και ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνον μιας έφηβης που επιθυμούσε να φύγει από την προ-επαναστατική Κούβα.

Φεύγει από την Κούβα για μια καριέρα στο εξωτερικό
Παρά την επιτυχία της στην Κούβα η Άνα γρήγορα συνειδητοποίησε ότι για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούσε έπρεπε να έρθει πιο κοντά σε συγκεκριμένους κινηματογραφικούς δημιουργούς. Έτσι λοιπόν όταν ήταν 18 ετών, έχοντας μόνο 200 ευρώ στην τσέπη, πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει από την Κούβα και να μετακομίσει στην Ισπανία. «Δεν άφησα την Κούβα για να βγάλω λεφτά ή για να έχω περισσότερο φαγητό ή να ζήσω μια καλύτερη ζωή. Άφησα την Κούβα για να εξελιχθώ ως καλλιτέχνης και να εμπλακώ σε πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Ήξερα πως δεν γίνονται αρκετές ταινίες στην Κούβα και πως ως ηθοποιός θα είχα περιορισμένες επιλογές. Γι’ αυτό έφυγα», έχει αναφέρει η σταρ μιλώντας για το θέμα.

Η επιτυχία στην Ισπανία
Παρά το γεγονός ότι η Άνα δεν ήξερε κανέναν στην Ισπανία πέρα από τον ατζέντη της, μέσα σε μία εβδομάδα από την άφιξη της στη χώρα επιλέχθηκε για να πρωταγωνιστήσει στην επιτυχημένη εφηβική τηλεοπτική σειρά «El Internado», η οποία διαδραματίζεται σε ένα ελίτ οικοτροφείο γεμάτο μυστικά. Ο συγκεκριμένος ρόλος έκανε την Κουβανή ηθοποιό γνωστή «εν μια νυκτί», με τα εξώφυλλα στα εφηβικά περιοδικά να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το όνειρο του Χόλυγουντ
Μπορεί η Άνα να ήταν περιζήτητη στην Ισπανία ωστόσο η οικονομική κρίση που είχε χτυπήσει την πόρτα της χώρας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεχόταν προτάσεις κυρίως για εφηβικούς ρόλους, άρχισαν να της δημιουργούν νευρικότητα. Έτσι, όταν το 2014, της έγινε η πρόταση να συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας του Jonathan Jakubowicz, με τίτλο «Hands of Stone» (2016), η ηθοποιός άρπαξε την ευκαιρία για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της. Στην ταινία, υποδύθηκε, στο πλευρό των Έντγκαρ Ραμίρες και Ρόμπερτ ντε Νίρο, τη σύζυγο του Παναμέζου πρωταθλητή του μποξ Roberto Durán.

Φυσικά, ο δρόμος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η Κουβανή σταρ έχει περιγράψει την εμπειρία της ως ένα «καλό μάθημα για τον εγωισμό» της: «Όταν μετακομίζεις στο Χόλυγουντ πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν, ανεξάρτητα με το τι είχες καταφέρει πριν. Όταν έφτασα εκεί, δεν μιλούσα αγγλικά(…). Μετά από μια καριέρα οκτώ χρόνων στην Ισπανία, ξαναέγινα ανώνυμη, έπρεπε να αποδείξω ξανά τις ικανότητες μου στη βιομηχανία και τον εαυτό μου. Να αποδείξω ότι ήμουν ικανή να παίξω σε μια διαφορετική γλώσσα».

Το μεγάλο εμπόδιο της γλώσσας
Σύντομα ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι όπως το θρίλερ του Eli Roth, «Μην Ανοίξεις», και τα «Σκυλιά του Πολέμου» του Τοντ Φίλιπς. Ωστόσο, η Άνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη γλώσσα κάτι που περιόριζε το εύρος των ρόλων που μπορούσε να υποδυθεί. Όπως έχει πει η ίδια σε συνεντεύξεις της «σε μια σκηνή ο σκηνοθέτης ήθελε να αλλάξει τον διάλογο», περιγράφει η ίδια, «Ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα μου. Μπροστά σε όλους τους συντελεστές προσπαθούσα και προσπαθούσα, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Και τότε ο Τοντ είπε «Ξέχνα το, πες το όπως ήταν πριν». Έτσι η ηθοποιός ξεκίνησε να παρακολουθεί εντατικά μαθήματα αγγλικών.

Μια νέα Λατίνα σταρ του Χόλυγουντ
Χάρη στο ταλέντο και τη σκληρή δουλεία της η Άνα δεν άργησε να βρει την επιτυχία και στο Χόλυγουντ. Η πρώτη ταινία που την έβαλε στα ραντάρ των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο ήταν το blockbuster επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner 2049» (2017), σίκουελ της εμβληματικής ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, σε σκηνοθεσία Ντένις Βιλενέβ. Ωστόσο, ο ρόλος που την ανέδειξε ήταν αυτός στην ταινία μυστηρίου «Στα Μαχαίρια» του Ράιαν Τζόνσον, ο οποίος της χάρισε και την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Φυσικά, μεγάλη στιγμή στην καριέρα της ντε Άρμας ήταν και ο ρόλος της στην ταινία του Τζειμς Μποντ «No Time To Die» (2021), όπου δεν υποδύθηκε ένα απλό Bond Girl, αλλά μια πράκτορα της CIA.

Ο ρόλος της ζωής της
Η Άνα ντε Άρμας έχει πλέον στο ενεργητικό της πάνω από 15 χρόνια καριέρας και αμέτρητες επιτυχίες, ωστόσο ο ρόλος που την καθόρισε ήταν σίγουρα αυτός της Μέριλιν Μονρόε, στο «Blonde» του Άντριου Ντόμινικ. Βασισμένη στο ομότιτλο βιογραφικό μυθιστόρημα μυθοπλασίας της Τζόις Κάρολ Όουτς, η ταινία πραγματεύεται τη ζωή της θρυλικής σταρ του Χόλυγουντ.

Βέβαια, ο ρόλος αυτός δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του η Άνα χρειάστηκε να κάνει μαθήματα για ατέλειωτες ώρες με έναν δάσκαλο φωνητικής για να τελειοποιήσει την προφορά της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η επιλογή της για τον ρόλο προκάλεσε αντιδράσεις. Όταν κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας, αρκετοί ήταν εκείνοι που «επιτέθηκαν» στην 35χρονή ηθοποιό καθώς, όπως ισχυρίζονταν, η προφορά της δεν εναρμονιζόταν με εκείνη της Μέριλιν. Φυσικά, το Ίδρυμα Μέριλιν Μονρόε και παραγωγός της ταινίας Μπραντ Πιτ, υπερασπίστηκαν την Κουβανή σταρ λέγοντας πως η ερμηνεία της ήταν άψογη.

Παρά τα εμπόδια το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες, με την ερμηνεία της ντε Άρμας να εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς, ενώ κέρδισε και την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου.

Ο ελληνικής καταγωγής σύντροφος της
Μετά την πολυσυζητημένη σχέση της με τον Αμερικανό ηθοποιό Μπεν Άφλεκ, η Ντε Άρμας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ευτυχισμένη στο πλευρό του Πολ Μπουκαντάκις. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ο Μπουκαντάκις, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο συνιδρυτής μιας εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο που ονομαζόταν Wheel. Το 2017, η Wheel εξαγοράστηκε από το Tinder και ο Μπουκαντάκις εντάχθηκε στην εταιρεία ως αντιπρόεδρος ειδικών πρωτοβουλιών, ρόλο που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Keywords
τιτλος, louis vuitton, διακοπες ρευματος, μπραντ πιτ, ελλαδα, καλοκαιρι, σταρ, louis, vuitton, ηρωδειο, νέα, media, μπλοκ, ρυζι, κοτοπουλο, σημαίνει, άφιξη, roberto, blade, runner, time, girl, cia, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, μπεν, wheel, εταιρεία, βιογραφικο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, Καλή Χρονιά, ξανα, τι σημαινει, οικονομικη κριση, βιντεο, το θεμα, βημα, δουλεια, εθνικη, εικονες, ηθοποιος, θεμα, θριλερ, ισπανια, καριερα, ομορφια, ονειρο, περιοδικα, σταρ, σφαιρα, ταινιες, φιλια, cia, runner, time, αβανα, αυγα, άφιξη, αφλεκ, αψογη, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γινει, γινονται, γλωσσα, γονεις, γυρισματα, δρομος, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εξελιξη, επρεπε, επιτυχια, εταιρεία, ετων, ζωη, ζωης, ιδια, ειδος, ηλικια, υποθεση, ιδρυμα, κουβα, λεφτα, ματια, μηδεν, μπλοκ, μπεν, μυθιστορημα, μυστικα, οθονη, οκτω, παιδικα, παμε, πεισμα, πορτα, ρανταρ, ρολοι, ρολο, σιγουρα, συζυγο, σειρα, σκηνοθεσια, τρειλερ, φυσικα, φορα, χρυση, ωρες, girl, χωρα, κλειστο, media, μπροστα, roberto, σημαίνει, σκηνη, wheel, ξεκινησε
Αναζητήσεις
titlos-ana-nte-armas-i-latina-merilin-pou-katektise-to-choligount.htm
Τυχαία Θέματα