Το «μπάχαλο» στην ακροδεξιά, ο Βελόπουλος, ο Μπογδάνος και οι συμμαχίες που επιδιώκονται

06:45 2/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Εντείνονται οι «ζυμώσεις» ενόψει εκλογών στην… ακροδεξιά πολυκατοικία μετά τον αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο της «Πατριωτικής Ένωσης» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου και τους τριγμούς στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Την ίδια ώρα, μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το που θα στραφούν οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη, μετά το αναμενόμενο «κόψιμο» του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του

κόμματος «Έλληνες» Δημήτρης Μιχάκης, ζητεί να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, που έχει την ονομασία Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Το σίγουρο είναι πως στη «μυλόπετρα» της ακροδεξιάς «συνεθλίβη» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου-Πρόδρομου Εμφιετζόγλου λόγω συμβόλου και «ονόματος», όπως αποφάσισε ομόφωνα το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχολιάζοντας την απόφαση σε τηλεοπτική συνέντευξη, μίλησε για πολιτικό διωγμό και πραξικοπηματική απόφαση, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

Ο Μπογδάνος πάντως, δεν μένει στην απόφαση του Αρείου Πάγου και ψάχνει τρόπο να κατέβει στις εκλογές με άλλο σχηματισμό της ακροδεξιάς.

Αναφορικά με την Ελληνική Λύση, ο «εμφύλιος» καλά κρατεί, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι σφοδρές αναταράξεις, μετά τη διαγραφή και τις αποκαλύψεις των δύο πρώην βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, Μυλωνάκη και Αλεξοπούλου, αποτυπώνονται και σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς το κόμμα του Βελόπουλου φαίνεται να χάνει μεγάλο κομμάτι από την πολιτική του δύναμη και πλέον κινείται λίγο πάνω από το 3%, με καθοδικές τάσεις.

Η προσοχή στρέφεται σήμερα, 2 Μαΐου, στη δημόσια συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, όπου θα ανακηρυχθούν τα κόμματα και οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης  Μαΐου.

Επομένως, οι επόμενες ημέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες στα «πολύ δεξιά» της «δεξιάς πολυκατοικίας».

Όπως και να έχει η κατάσταση, όπως επισημαίνουν με έμφαση πολιτικοί αναλυτές, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ευνοούν το κόμμα της ΝΔ, καθώς πολλές «ορφανές» ψήφοι θα κατευθυνθούν προς την κυβερνώσα παράταξη.

Όλα τα παραπάνω όμως αποτελούν θεωρίες, οι οποίες μόνο η κάλπη μπορεί να αποδείξει αν θα επιβεβαιωθούν.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα