Το ΧΑ διατηρεί τα κεκτημένα με οριακή άνοδο και μικρό τζίρο

22:00 29/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Διατήρησε τα κεκτημένα της η αγορά, κλείνοντας οριακά ανοδικά μετά από μία ελαφρά πτωτική συνεδρίαση στο πρώτο μέρος και αντίστροφα ελαφρά ανοδική στο δεύτερο. Πτώση σημείωσαν οι συναλλαγές που διαμόρφωσαν ουσιαστικά την εικόνα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, που ήταν ισορροπημένη, με μικρές διακυμάνσεις και χωρίς σημαντικές μεταβολές.

Στις τράπεζες που έρχονταν από πολύ μεγάλα εβδομαδιαία κέρδη, αν και διατήρησαν τα πρωτεία στο τζίρο, τηρήθηκε στάση αναμονής και μικρή κατοχύρωση κερδών. Την ισορροπία όμως έφεραν

blue chips όπως Jumbo, Mytilineos, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, CENERGY, ΤΙΤΑΝ, Aegean, Coca-Cola, Motor Oil. Ο ΟΠΑΠ, πάλεψε και είχε καλή εικόνα, παρά την υποχώρηση λόγω αποκοπής του μερίσματος.

Ο Γενικός Δείκτης πλαγιολίσθησε ελαφρά με μικρό τζίρο μέχρι τις 14:00 – 14:30 λόγω μικρών απωλειών στις τράπεζες και τον ΟΠΑΠ. Μετά τις 14:30, άρχισε την ανάποδη κίνηση για να κλείσει τελικά οριακά θετικά στις 1.455.48 μονάδες με άνοδο 0,03%, το οποίο είναι νέο υψηλό έστω και για μισή μονάδα.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,26% στις 3.534,5 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης FTSEM στη μεσαία κεφαλαιοποίηση σημείωσε άνοδο 1,02% στις 2.373.67 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1% στις 1.256.23 μονάδες. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 116,45 εκατ. ευρώ, μαζί με πακέτα αξίας 12 εκατ. ευρώ, τα μεγαλύτερα σε Εθνική, Πειραιώς και Μυτιληναίο. Η συνεδρίαση ήταν απολύτως ισορροπημένη με 53 ανοδικές μετοχές και 54 πτωτικές.

Καθώς μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και θα ακολουθήσουν πολλές μέρες χωρίς συνεδριάσεις, οι επενδυτές παραδοσιακά αποφεύγουν αγορές που θα βαρύνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ άλλοι προχωρούν και σε μικρή κατοχύρωση κερδών. Ήδη αυτό έχει γίνει παρά τα υψηλά που έφεραν κυρίως οι αγορές ξένων μακροχρόνιων επενδυτών. Οι ισχυροί Έλληνες που αγόρασαν στα χαμηλά της διόρθωσης, έχουν πάρει μερικά κέρδη κι έχουν ρευστότητα, όπως και οι ιδιώτες που έκαναν κατοχύρωση κερδών πρώτοι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου για Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια το ΧΑ δεν θα έχει συνεδριάσεις για αρκετές μέρες, ενώ αντίθετα η Wall Street και οι άλλες αγορές θα συνεδριάζουν. Το ΧΑ είναι σε καλό επίπεδο κι έχει διαμορφώσει ένα καλό μαξιλάρι ενόψει αυτών των ημερών, που θα του επιτρέψει να προσπαθήσει για νέα ανοδική διάσπαση, αν δεν υπάρξει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο διεθνώς.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-diatirei-ta-kektimena-me-oriaki-anodo-kai-mikro-tziro.htm
Τυχαία Θέματα