Το cloud computing στο επίκεντρο για το «αύριο» του επιχειρείν

12:36 12/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το «Total Digital Transformation 2024 – It’s Now or Never!», που πραγματοποιείται στις 21 Φεβρουαρίου φέρνει στο επίκεντρο την επικείμενη στροφή του επιχειρείν προς το cloud computing.

Το cloud computing περιλαμβάνει την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης δεδομένων, των διακομιστών, των βάσεων δεδομένων και του λογισμικού. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στις εταιρείες να απομακρυνθούν από το μεγάλο

αρχικό κόστος κατοχής και συντήρησης υποδομής πληροφορικής.

Η επαναστατική φύση του cloud computing έγκειται στην επεκτασιμότητα, τη βελτιωμένη ασφάλεια των δεδομένων και το ζήτημα του κόστους, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς.

Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από ευέλικτες startups έως μεγάλες και καθιερωμένες εταιρείες, αξιοποιούν το cloud computing για να εξορθολογίσουν τη λειτουργία τους, να ενισχύσουν την παραγωγικότητα τους και να μπουν με πιο σταθερά και σίγουρα βήματα στο «επιχειρηματικό αύριο».

Η διαδικασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τεχνολογίες αιχμής χωρίς την ανάγκη για τεράστιες επενδύσεις, αλλά και να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς.

Τα οφέλη του cloud computing για τις επιχειρήσεις:

Σχέση κόστους-απόδοσης: Μειώνει σημαντικά την ανάγκη για σημαντικές και εκ των προτέρων μεγάλες δαπάνες σε υλικό και λογισμικό.

Επεκτασιμότητα: Παρέχει ευελιξία σε σχέση με την αύξηση ή μείωση των πόρων βάσει της ζήτησης, σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας το λειτουργικό κόστος.

Ευελιξία και κινητικότητα: Διευκολύνει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα, ενισχύοντας την παραγωγικότητα του προσωπικού και τη συνεργασία μεταξύ γεωγραφικών περιοχών.

Επιχειρησιακή συνέχεια: Εξασφαλίζει αξιόπιστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, λύσεων ανάκτησης μετά από καταστροφές και συστημάτων failover, ενισχύοντας τη λειτουργική ανθεκτικότητα.

Ταχύτητα και ευελιξία: Επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ανταπόκριση στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες του πελάτη.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cloud-computing-sto-epikentro-gia-to-avrio-tou-epicheirein.htm
Τυχαία Θέματα