Το Ισραήλ θα επιτρέψει «προσωρινά» παραδόσεις βοήθειας στη Γάζα

08:54 5/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε απόγνωση είναι πλέον οι Παλαιστίνιοι που κινδυνεύουν από λιμό και ασθένειες στην Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια στιγμή, υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει «προσωρινά» παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του λιμένα

Ασντότ και του σημείου διέλευσης Έρετς.

Ο λόγος της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι να «αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση» και να «εξασφαλιστεί η συνέχιση» των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακο.

Στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios κατά το οποίο η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε το άνοιγμα του Έρετς ώστε να αυξηθεί η ποσότητα της βοήθειας που παραδίδεται μέσω χερσαίων οδών, σχολίασε πως αν αληθεύει, πρόκειται για ευπρόσδεκτη είδηση.

Ωστόσο, κανείς δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής, ότι η Ισραηλινή Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το κάνει, προκειμένου να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις. 

Keywords
Αναζητήσεις
to-israil-tha-epitrepsei-prosorina-paradoseis-voitheias-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα