Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: «Τρόμος» στους φορολογούμενος από τις αποκαλύψεις για το οικονομικό πρόγραμμα

06:02 31/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξανε συνεχώς τα εκλογικά του ποσοστά και τελικά ανέλαβε την εξουσία της χώρας, πολλοί ήταν εκείνοι που αποκαλούσαν το κόμμα του Αλ.Τσίπρα σαν το «νέο ΠΑΣΟΚ».

Ο χαρακτηρισμός αυτός ήταν βασισμένος κυρίως στο γεγονός ότι πολλά στελέχη και ψηφοφόροι είχαν «μετακομίσει» από τη Χαριλάου Τρικούπη προς την Κουμουνδούρου. Πλέον, με όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες στους τηλεοπτικούς δέκτες δεν είναι υπερβολή να αντιστρέψουμε τον χαρακτηρισμό

και να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεανώ Φωτίου), δημιούργησαν τεράστια ανησυχία στους φορολογούμενους. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν ο πρώτος μιλούσε για επαναφορά του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου και ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η δεύτερη μίλησε για ανάγκη φορολόγησης της μεσαίας τάξης την οποία τοποθέτησε στα εισοδήματα των 5000 ευρώ… ετησίως.

Ο λαός «απάντησε» στις συγκεκριμένες αντιλήψεις μέσω της ψήφου του στις κάλπες τις 21ης Μαϊου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει το ποσοστό του να γκρεμίζεται στο 20% και να τερματίζει 2ος, με διαφορά μεγαλύτερη των 20 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία

ΠΑΣΟΚ is the new ΣΥΡΙΖΑ

Το πάθημα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν έγινε μάθημα στο ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίου τις τελευταίες ώρες κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των υποψηφίων βουλευτών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδώνη.

Η πρώτη, σε τηλεοπτική της εμφάνιση, παραδέχτηκε ότι στο πρόγραμμα του κόμματός της είναι η αύξηση φόρων και η μείωση ελαφρύνσεων. Και ενώ προσπάθησε να αποδώσει τον θόρυβο που προκλήθηκε σε… σαρδάμ, η προσπάθειά της να δώσει εξηγήσεις τελικά έκανε χειρότερα τα πράγματα.

Απαντώντας σε χρήστες του Twitter που δεν είχαν πειστεί από τη δικαιολογία περί λεκτικού ατοπήματος και επέμειναν να ρωτούν ποιους αφορά η αύξηση φόρων, η ίδια παρέθεσε Tweet που δημιουργούν μεγάλα ερωτήματα.

Ειδικά από τη στιγμή που, εκτός από άνοδο του φόρου στα μερίσματα, αναφέρεται σε μείωση του… προκλητικού αφορολόγητου στις…γονικές παροχές!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δουδώνης

Εκτός από την κυρία Χρονοπούλου, ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Δουδώνη, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αυξήσει τον φόρο στα μερίσματα.

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έκανε γνωστό ότι στο πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνεται η φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω. Συγκεκριμένα, όντας καλεσμένος στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για τη φορολόγηση των μερισμάτων και απάντησε ότι αυτή θα κυμανθεί από 5% έως 15%. Μάλιστα, όπως τόνισε: «από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση έπαιρνε μέρος και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι: «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει στο παρελθόν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επί του ζητήματος, στις 11 Μαϊου, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας: «Εγώ λέω μέχρι 50.000 ευρώ φόρο 5% στα μερίσματα και από 50.000 ευρώ και πάνω να φτάνει κλιμακωτά μέχρι το 15%.».

Άμεση απάντηση Σκέρτσου

Όπως ήταν λογικό, τα επικοινωνιακά φάουλ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εκμεταλλευτεί η Νέα Δημοκρατία, με τον Άκη Σκέρτσο να παίρνει θέση.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χαρακτηρίζει τους συγκεκριμένους υποψηφίους βουλευτές ως «μαρτυριάρηδες νο2» και υπενθυμίζει ότι οι πολίτες καταψήφισαν την ασάφεια και τα ακοστολόγητα προγράμματα.

`«Το ΠΑΣΟΚ που με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δυο κορυφαίων στελεχών του και υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του κ. Δουδωνή και της κας Χρονοπούλου, αποκάλυψε χωρίς να εξειδικεύσει τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια.

Οι δυο νέοι «μαρτυριάρηδες» -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- μας αποκάλυψαν τρία μέτρα: 1) την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων 2) την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και 3) την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος .

Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να επανέλθει σήμερα με νέα επίσημη τοποθέτησή της για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα της Χαρ. Τρικούπη δείχνει να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε από την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα στελέχη του αποδεικνύονται ανέτοιμα να διαχειριστούν, σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο, την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από όλο αυτό το «μπάχαλο» που δημιουργείται, η μόνη κερδισμένη είναι η Νέα Δημοκρατία, αφού τα στελέχη της και πρώτος ο αρχηγός της, τονίζουν ξανά και ξανά ότι διαθέτουν την μοναδική ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Το ποιον θα διαλέξει να ακούσει ο ελληνικός λαός μένει να φανεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Keywords
Αναζητήσεις
to-pasok-einai-edo-tromos-stous-forologoumenos-apo-tis-apokalypseis-gia-to-oikonomiko-programma.htm
Τυχαία Θέματα