Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας «ανοίγει δρόμους» στην ψηφιακή μετάβαση

18:19 21/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, υπογράμμισε πως το Επιμελητήριο έχει αναπτύξει πολλούς ρόλους και πλέον προωθεί πολύ σημαντικά έργα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε στα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του ΤΕΕ Roadshow στην Καβάλα,

ο Γ. Στασινός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα βήματα προόδου του Επιμελητηρίου και κυρίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό που προωθεί.

«Η εποχή, μας έχει βρει σε μία κρίσιμη στιγμή που το ΤΕΕ έχει αναπτύξει πολλούς ρόλους και αυτή τη στιγμή κάνουμε πολύ σημαντικά έργα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Εκτελούμε το σημαντικό έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη που περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα, τα οποία χρειάζεται κάποιος για μία αδειοδότηση, φτιάχνουμε το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, ψηφιοποιούμε όλα τα αρχεία των Πολεοδομιών.

Ταυτόχρονα, κάνουμε Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε ολόκληρη τη χώρα, ολοκληρώνοντας τον πολεοδομικό σχεδιασμό που αναζητούμε όλοι τα τελευταία 50 χρόνια, προσφέροντας ουσιαστικά τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Στασινός.

Ερωτηθείς για την πορεία της χώρας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι «είμαστε σε έναν καλό δρόμο. είχαμε μείνει πίσω, ίσως, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει σημαντικά άλματα και το ΤΕΕ είναι πρωταγωνιστής σε αυτόν τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό».

Keywords
Αναζητήσεις
to-techniko-epimelitirio-elladas-anoigei-dromous-stin-psifiaki-metavasi.htm
Τυχαία Θέματα