Τράπεζα Πειραιώς: Προχωρά στην έκδοση senior ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση senior ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ (6NC5) προχωρά εντός της ημέρας (27/11) η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έδωσε εντολή να τρέξουν την έκδοση οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank,

Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley and UBS.

Όπως έγινε γνωστό, τα κεφάλαια που θα αντληθούν αναμένεται να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL (Minimum Required Eligible Liabilities)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πειραιώς έχει πετύχει ήδη τον στόχο της 1ης/1/2024 με ΜREL 21,8%, με πιο πρόσφατη έκδοση τον Ιούλιο όπου άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred bond.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, η συγκεκριμένη ενέργεια επιτρέπει στην Τράπεζα Πειραιώς να βελτιώσει τη θέση της αναφορικά με τις απαιτήσεις του 2025, και ταυτοχρόνως να αξιοποιήσει το ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με την ισχυρή πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, το οποίο βρίσκεται στο 3,797% σήμερα η απόδοση του 10ετούς από περίπου 4,6% στις αρχές του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι, κινούμενη στην ίδια λογική, η Eurobank, την περασμένη εβδομάδα, άντλησε 500 εκατ. ευρώ, συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Όπως είχαν αποκαλύψει οι ίδιοι οι άνθρωποι της Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, η τράπεζα έχει προτεραιότητα την έκδοση ομολόγου Tier 2 το πρώτο εξάμηνο του έτους με στόχο την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν τον Ιούνιο.

Keywords
Αναζητήσεις
trapeza-peiraios-prochora-stin-ekdosi-senior-omologou-ypsous-500-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα