«Τσακίζεται» η μετοχή της Boeing μετά τα νέα προβλήματα του 737 ΜΑΧ

16:59 8/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πτώση άνω του 8% παρουσιάζουν οι μετοχές της Boeing διεθνώς, μετά την είδηση για την αποκόλληση πόρτας και τμήματος ατράκτου από αεροσκάφος τύπου 737 Max της 9 της Alaska Airlines, που οδήγησε στην καθήλωση δεκάδων αεροσκαφών παγκοσμίως και επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως επισημαίνει

το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλούν, προσπαθούσε εδώ και μήνες να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η Boeing έχει ξαναμπεί σε «ράγες» κανονικότητας και έχει αφήσει  πίσω της τις περιπέτειες μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες στις οποίες σκοτώθηκαν 346 άνθρωποι.

Ο αναλυτής της Bank of America, Ρον Έπστιν, σχολίασε πως το νέο ατύχημα παρόλο που δεν προκάλεσε τραυματισμούς, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα των ελέγχων που πραγματοποιούνται στο 737 MΑΧ και τον αντίκτυπο άπειρου προσωπικού τόσο στη Boeing όσο και στην αλυσίδα εφοδιασμού της. 

Σημειώνεται πως συνολικά 215 αεροσκάφη 737 ΜAX 9 είναι σε στόλους αεροπορικών εταιρειών ανά τον πλανήτη. Εξ αυτών δόθηκε εντολή να καθηλωθούν τα 171. Τα 79 ανήκουν στη United Airlines, τα 65 στην Alaska και τα υπόλοιπα 74 σε 6 διαφορετικές εταιρείες.

Keywords
Αναζητήσεις
tsakizetai-i-metochi-tis-boeing-meta-ta-nea-provlimata-tou-737-mach.htm
Τυχαία Θέματα