Βρετανία – Γαλλία δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί»

Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, η γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύονται να στηρίξουν «για όσο χρειαστεί» την Ουκρανία, στον πόλεμο με τη Ρωσία, που έχει ξεκινήσει από το 2022.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, ξεκαθάρισε πως οι δύο χώρες  «υπήρξαν ισχυρό στήριγμα της Ουκρανίας και θα συνεχίσουν να είναι για όσο καιρό χρειαστεί».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αν συνεχιστεί η σταθερή στήριξη

προς την Ουκρανία, «δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πούτιν θα ηττηθεί και είναι ουσιαστικής σημασίας να ηττηθεί. Η πρώτη πράξη ήταν η εκπληκτική ήττα της Ρωσίας να εκπληρώσει τους στόχους της. Η δεύτερη πράξη υπήρξε η λαμπρή αντίσταση των Ουκρανών που απώθησαν τους Ρώσους. Και φυσικά η τρίτη πράξη είναι πιο δύσκολη. Η τέταρτη πράξη μένει να γραφτεί και οφείλουμε να έχει θετική έκβαση».

Η Κατρίν Κολονά, τόνισε από την πλευρά της πως ο πόλεμος αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. «Οι δύο χώρες μας, χέρι με χέρι από την αρχή, εργάζονται από κοινού ώστε η ρωσική επίθεση να μην επιβραβευθεί. Επιθυμούμε αυτή η συνεργασία να μπορέσει να ενισχυθεί περαιτέρω. Αφορά προφανώς την τύχη της Ουκρανίας, αλλά επίσης την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Keywords
Αναζητήσεις
vretania--gallia-desmevontai-na-stirixoun-tin-oukrania-gia-oso-chreiastei.htm
Τυχαία Θέματα